fitness meester logo

5 Fitness oefeningen voor zichtbaar resultaat

Er zijn veel verschillende fitness oefeningen die je in de sportschool zou kunnen uitvoeren. Toch zijn er een aantal fitness oefeningen die bijna tot helemaal geen resultaat opleveren. Daartegenover zijn er ook oefeningen die juist veel meer resultaat zullen opleveren. Het is daarom belangrijk dat je de juiste fitness oefeningen kiest, zodat je geen tijd en energie aan de verkeerde oefeningen aan het verspillen bent. In dit artikel tonen wij dan ook de beste fitness oefeningen voor zichtbaar resultaat. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!


Fitness oefeningen voor zichtbaar resultaat!

De oefeningen die we aan je laten zien zijn allemaal uit te voeren in de sportschool. Weet je niet zeker of je een oefening op de juiste manier uitvoert? Vraag dan altijd om hulp aan een instructeur.


1. Bench Press

De meest bekende fitness oefeningen is waarschijnlijk de bench press. Bij de bench press train je voornamelijk de borst, maar ook andere spieren in je bovenlichaam. Denk hierbij aan de triceps, schouders en romp. Het is belangrijk om tijdens het bankdrukken alles te geven, om zo maximaal resultaat te behalen. Zorg er wel voor dat je de oefening goed uitvoert, om blessures te voorkomen!

Voer de oefening zo uit:

 • Zorg dat je vlak op de bank ligt, met beide voeten op de grond of op het bankje.
 • Pak de stang net iets breder dan je schouderbreedte vast.
 • Laat de stang rustig zakken totdat de stang je borst bijna aanraakt, en duw de stang daarna explosief omhoog.
Zo moet je bankdrukken.

2. Deadlift

De deadlift wordt gezien als een hele zware, maar ontzettend effectieve oefening voor je onderrug en benen. Daarnaast train je er ook nog eens je buikspieren mee. Ook staat de deadlift bekend als een echte calorieën-killer!

Het is belangrijk dat je de deadlift op de juiste manier uitvoert. Je kunt namelijk makkelijk lelijke blessures oplopen wanneer je niet de juiste houding en techniek toepast.

Voer de oefening zo uit:

 • Zak door je knieën en pak de barbell stevig vast.
 • Zorg ervoor dat je je rug recht houd en til de barbell op.
Dit is de perfecte techniek voor deadliften.

3. Squat

Naast de deadlift is de squat een van de effectiefste oefening voor je beenspieren, doordat je alle beenspieren gebruikt. Naast je beenspieren train je ook nog eens je billen, romp, hamstring en kuiten met deze oefening.

Squatten doe je door middel van een barbell, welke je achter je nek op je schouders plaatst. Het is ook mogelijk om te squatten met dumbbells. Het is erg belangrijk om op de houding van je rug te letten wanneer je deze oefening doet. Wanneer je een verkeerde houding aanneemt, kun je vervelende rugklachten en blessures oplopen.

Voer de oefening zo uit:

 • Zorg ervoor dat je een goede houding aanneemt: rechte rug, borst naar voren en je schouders naar achteren, en kijk vooruit.
 • Neem de barbell achter je nek op je schouders en zak diep door je knieën.
 • Probeer zo diep mogelijk te zakken. Zo is deze oefening het meest effectief.
 • Duw je benen omhoog zodat je in je startpositie komt.
Fitness oefeningen zichtbaar resultaat
Squatten is een goede oefening voor zichtbaar resultaat.

4. Triceps Dips

De tricep dip is een oefening die je niet zo vaak tegen komt in de sportschool. De oefening lijkt erg simpel, maar is stiekem nog best wel zwaar. Daarbij is het wel een ontzettend effectieve oefening die tot veel resultaat kan leiden. Naast je triceps train je er ook nog eens je borstspieren en schouders mee. Je kunt hiermee dus meerdere spiergroepen samen trainen. Een echte compound oefening!

Om deze oefening uit te kunnen voeren heb je helemaal niet veel nodig, je kunt deze oefening zelfs makkelijk thuis uitvoeren met twee stoelen!

Voer de oefening zo uit:

 • Zet beide handen op je een voorwerp dat je ondersteunt, zoals een balk of twee stoelen.
 • Trek je benen in en zak rustig door je armen naar beneden.
 • Duw jezelf explosief omhoog, en herhaal deze oefening vervolgens meerdere keren.

Wanneer je je lichaam iets meer naar voren hangt en je handen iets meer naar achter zet, train je ook je borstspier met deze oefening.

De tricep dips kun je makkelijk thuis uitvoeren!

5. Pull-Ups

De pull up is een oefening die simpel lijkt, maar ontzettend zwaar is. Met deze oefening train je de rug ontzettend goed. Zichtbaar resultaat zal dan ook niet uitblijven wanneer je deze oefening opneemt in je trainingsschema. Het is ook nog eens een echte compound oefening, omdat je er ook je schouders en biceps mee traint!

Voer de oefening zo uit:

 • Pak de pull up bar breed vast, net iets breder dan je schouders.
 • Trek je benen in, en trek jezelf zo hoog mogelijk op.
 • Het is belangrijk dat je jezelf zo stabiel mogelijk houd, dit geeft het beste resultaat!

Deze tricep oefening kun je ook thuis uitvoeren, door een pull up bar te kopen die je kunt vastmaken in je deuropening. Je kunt zo’n pull up bar ook weer makkelijk losmaken.

Deze oefening kun je ook thuis uitvoeren, door een pull up bar te kopen die je kunt vastmaken in je deuropening. Je kunt zo’n pull up bar ook weer makkelijk losmaken.

Zo is de pull-up bar hiernaast een ontzettend fijne optrekstang voor thuis. Hij is makkelijk in de deuropening te plaatsen, maar ook makkelijk weer te verwijderen.

Fitness oefeningen zichtbaar resultaat
De pull up wordt gezien als een van de beste rug oefeningen.

Fitness je veel maar zie je geen zichtbaar resultaat?

Het is een veelvoorkomend probleem. Mensen die veel in de sportschool te vinden zijn, maar geen resultaat zien. We horen dan ook maar al te vaak ‘ik fitness maar zie geen resultaat’. Er zijn twee belangrijke factoren die bepalen of je resultaat gaat zien. Deze factoren zijn voeding en tijd. Fitness oefeningen zorgen dus niet altijd voor zichtbaar resultaat.

Voeding

Veel mensen eten niet de juiste voeding. Voeding voor spiergroei is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je niet onder je caloriebehoefte (zie hier) zit en genoeg koolhydraten en eiwitten binnen krijgt. Deze voedingsstoffen zorgen er namelijk voor dat je spieren herstellen en groeien na een zware fitness training.

Tijd

Het kost tijd voordat resultaat zichtbaar is. Verwacht dus ook niet dat je na 3 weken sporten al gespierd bent. Dit kan minstens een aantal maanden duren. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan: zolang je genoeg traint (3 keer per week), de juiste voeding binnen krijgt en geduld hebt, zal het resultaat zich uiteindelijk zeker laten zien. Je lichaam heeft echter gewoon wat tijd nodig om het resultaat zichtbaar te maken. Het is dus belangrijk om gewoon consistent door te blijven gaan met trainen.

Fitness oefeningen voor zichtbaar resultaat

Bovenstaande fitness oefeningen zullen zorgen voor zichtbaar resultaat wanneer ze gecombineerd worden moet goede voeding en genoeg tijd. Alleen de juiste oefeningen doen is niet genoeg om zichtbaar resultaat te krijgen.

Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.