fbpx
fitness meester logo

FitChef Review – Mijn ervaring met een weekmenu!

Logo van FitChef Review

Veel sporters en mensen die willen afvallen hebben veel baat bij een voedingsschema op maat. Door van te voren te berekenen wat je nodig hebt en dit vervolgens in een schema om te zetten, weet je zeker dat je de juiste voeding binnen krijgt. Zo’n eetschema kun je laten maken door een personal trainer, maar er is ook nog een goedkopere optie! Deze optie is FitChef. Zij bieden weekmenu’s op maat aan voor mensen die willen afvallen, aankomen en hun wicht willen behouden. Lees in mijn FitChef review wat je kunt verwachten van hun weekmenu’s!


Een eetschema van Fitchef. Maar wat is FitChef?

Mark van Oosterwijck

FitChef is een bedrijf dat is opgezet door Mark van Oosterwijck en online persoonlijke weekmenu’s op maat maakt. Deze menu’s staan vol recepten die je nodig hebt om de doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gesteld. Je kunt bij FitChef een weekmenu krijgen door een abonnement te nemen.

Mark had vroeger zelf last van overgewicht. Doordat hij zichzelf veel heeft ingelezen over dit onderwerp is het hem gelukt om van het overgewicht af te komen en aan zijn lichaam te werken. Dit heeft geleid tot een aantal fysieke FitChef receptenboeken. FitChef heeft nu een platform waar ze recepten aanbieden. Ik heb het FitChef platform geprobeerd en schrijf daar mijn review over! In het verleden heeft Fitness Meester een interview met Mark van Oosterwijck gehouden. Klik op de link om naar het interview te gaan!


Hoe werkt het?

Om iedere week een nieuw weekmenu vol met recepten van FitChef te krijgen, zul je je moeten aanmelden. Bij de aanmelding vraagt FitChef verschillende persoonlijk eigenschappen van jou. Met deze gegevens berekenen zij je macro- en caloriebehoefte, zodat ze iedere week een menu kunnen maken dat voor jou persoonlijk is samengesteld.

Bij de aanmelding geef je eerst aan wat je doel is; afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen. Daarna vul je je geslacht, leeftijd, gewicht en lengte in waarna ze je zullen vragen hoeveel je beweegt en welke sport je doet. Dit vragen ze zodat ze weten hoeveel calorieën je per dag ongeveer verbruikt. De laatste vraag bestaat uit mogelijke allergieën of toleranties die je hebt.

Macro- en caloriebehoefte

Nadat je je e-mail adres hebt achtergelaten krijg je je macro- en caloriebehoefte toegestuurd. Hierna kun je jezelf aanmelden voor een maand- of jaarabonnement. Wanneer je kiest voor een jaarabonnement, zijn de maandelijkse kosten in verhouding lager en ontvang je het gratis FitChef Family boek. Dit is een fysiek boek waar ik je later meer over zal vertellen.

Iedere week een voedingsschema

Nadat je de keuze voor een abonnement hebt gemaakt, gaan de mensen bij FitChef aan het werk en zullen ze een weekmenu samenstellen. Dit weekmenu is persoonlijk voor jou gemaakt en afgestemd op de macro- en caloriebehoeften die je hebt. Hierdoor krijg je volgens FitChef precies het juiste voedsel dat je nodig hebt.

Ik was erg benieuwd naar de weekmenu’s die ik zou krijgen en of ze ook daadwerkelijk binnen mijn levensstijl zouden passen.

Zijn de voedingsschema’s van FitChef gratis?

FitChef is helaas niet gratis. Ze bieden twee verschillende abonnementen aan. Een op maandbasis en een op jaarbasis. Wanneer je een maand-abonnement neemt, betaal je iedere maand €9,95. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar.

Het jaarabonnement is daarentegen een stukje voordeliger. Je betaald voor een heel jaar €83,40, wat neer komt op een maandelijks bedrag van €6,95. Bij het jaarabonnement krijgt je ook nog het gratis (fysiek) boek FitChef Family thuisgestuurd. Hiervoor betaal je geen verzendkosten. Het boek bevat verschillende recepten die voor het hele gezin te maken zijn.

Ik moet zeggen dat ik de prijzen erg goed vind. Een maand abonnement van nog geen 10 euro is niet duur als je bedenkt dat je 4 keer per maand een persoonlijk weekmenu krijgt. Dat is nog geen €2,50 voor een weekmenu. Het jaarabonnement is zelfs erg voordelig, gezien je hier ongeveer €1,60 voor een menu betaald. Daarbij krijg je ook nog een gratis boek.Wat krijg je?

Wanneer je een abonnement bij FitChef neemt, krijg je volgens de website iedere week een nieuw menu dat op maat gemaakt is. Hier hebben ze ook een boodschappenlijst bij elk menu aan toegevoegd. Ondertussen kun je gewoon je dieetvoorkeuren, doelstellingen en macro- en caloriebehoefte aanpassen. Voordat ik een abonnement bij FitChef aanschafte voor mijn review was ik erg benieuwd of de beloften waargemaakt zouden worden!


De toekomstplannen van FitChef

FitChef heeft veel plannen voor de toekomst. Oprichter Mark van Oosterwijck vertelde dat het in de toekomst mogelijk is om zelf te bepalen hoeveel eetmomenten je op een dag wilt. Dit zou betekenen dat het binnenkort ook mogelijk is om een eetschema van FitChef te krijgen als je aan intermittent fasting doet. Ze willen ook nog een mogelijkheid om bepaalde ingrediënten uit te sluiten en een beoordelingsfunctie toevoegen. Deze beoordelingsfunctie brengt gebruikers in staat een recept te beoordelen, waarna FitChef recepten met lage beoordelingen zal verwijderen. Zo willen ze ervoor zorgen dat de recepten die op het platform staan van hoge kwaliteit zijn.


Het FitChef kookboek

FitChef heeft verschillende kookboeken uitgebracht:

  • FitChef
  • FitChef 2 – FitChef Turbo
  • FitChef 3 – FitChef Family

Wanneer je een jaarabonnement neemt bij FitChef krijg je het boek FitChef Family gratis thuisgestuurd. Dit boek kost normaal gesproken €29,95 wanneer je het op bol.com koopt. Ik heb al veel reviews gedaan over dieetprogramma’s en kookboeken, en ik moet zeggen dat het me opvalt dat FitChef de enige is die écht iets van waarde gratis weg geeft.

FitChef Family is het derde kookboek dat ze hebben uitgebracht en richt zich op het hele gezin. De recepten in dit boek zorgen voor een gezonder eetpatroon, waarbij rekening is gehouden met de wensen van zowel ouders als kinderen. Er staan 99 recepten voor een gezond ontbijt, lunch, diner of tussendoortje.


FitChef Review

Tijd voor mijn review over FitChef! Ik heb ongeveer een maand gebruik gemaakt van het platform van FitChef. Iedere week kreeg ik een nieuw weekmenu. Mijn eerste indruk over het platform was erg goed. Het was overzichtelijk en het had voor mijn gevoel alles wat het nodig zou moeten hebben. Ik kon hier mijn instellingen veranderen, zoals mijn doel, type lichaam en intoleranties. Wanneer je dus een andere doelstelling hebt, kun je dit hierin aanpassen. Je eetschema’s zullen hier dan ook op aangepast worden.

De recepten die in het eetschema staan zijn erg overzichtelijk en simpel. Ik vond het vooral fijn dat het simpel te maken was. Veel eetschema’s willen dat je ’s ochtends al een heel ontbijt voor jezelf gaat koken om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat was bij FitChef niet het geval! Een minpuntje was dat het niet mogelijk om zelf te bepalen hoeveel eetmomenten je op een dag hebt. Ik doe zelf aan intermittent fasting, en zou het dan ook fijn hebben gevonden als ik geen ontbijt in mijn eetschema heb. Het zou dan een stuk beter aansluiten bij mijn lifestyle.

Ben je benieuwd naar een aantal van de recepten? Bekijk ze hier!

Naast dat de recepten makkelijk en simpel te maken waren, was het ook nog eens lekker! Er waren maar een aantal recepten die ik niet lekker vond (maar dat kwam door mijn persoonlijke smaak). Doordat je je eigen intoleranties en allergieën kunt aangeven, lust je bijna alle recepten in het weekmenu.

Raad ik FitChef aan als je een eetschema zoekt? Ja! FitChef is helemaal niet duur voor wat je krijgt. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik heel erg goed. De recepten in het eetschema zijn makkelijk te maken, lekker en aanpasbaar aan je persoonlijke voorkeuren. Een dikke aanrader dus.


Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.