fitness meester logo

FitChef Family Review

In het verleden heeft FitChef al verschillende kookboeken uitgebracht. Sinds deze maand kunnen ze FitChef Family hieraan toevoegen. Het derde kookboek van FitChef staat in het teken van recepten die voor het gehele gezin toegankelijk zijn. Op deze manier zou je met het hele gezien een gezond eetpatroon kunnen opbouwen. Ik was benieuwd naar het het derde kookboek van FitChef en besloot na gebruik een FitChef Family review te schrijven.


Wat is FitChef?

FitChef is een Nederlands bedrijf dat zich bezig houdt met gezonde voeding. Op de website van FitChef kun je een persoonlijk eetmenu op maat laten maken, maar ook verschillende kookboeken kopen. In het verleden hebben ze het kookboek FitChef en FitChef Turbo uitgebracht.

Logo van FitChef

De eigenaar van FitChef, Mark van Oosterwijck, is jaren geleden met FitChef begonnen uit interesse in gezonde voeding. Dit heeft er in geresulteerd dat zijn bedrijf nu uit verschillende voedingsdeskundigen bestaat die hem helpen de receptenboeken te maken.

Zoals gezegd kun je op de website van FitChef een persoonlijk eetmenu op maat laten maken. Nadat je je gegevens en doelstellingen hebt doorgegeven, gaat FitChef aan de slag met het maken van een weekmenu.

Vervolgens krijg je iedere week een nieuw menu opgestuurd dat geheel is samengesteld aan de hand van je wensen en doelstellingen.FitChef Family

FitChef Family is dus het derde kookboek van FitChef. Dit kookboek focust zich op de eetwensen van het hele gezin. Zo krijgen jij en je kinderen de juiste en gezondste voedingsstoffen binnen. Het boek bevat 99 recepten met toegankelijke smaken. Hierdoor kunnen ook je kinderen makkelijk mee eten met de gerechten uit dit boek.

Het boek bevat zowel gerechten voor ontbijt, lunch, diner als tussendoortjes. Ook is er een onderscheid gemaakt tussen gerechten die snel te maken zijn en waarvoor je wat langer in de keuken staat.

De tips in het boek zorgen ervoor dat je kinderen met plezier de gezonde gerechten eten in het boek eten.


FitChef Family Review

Op de dag dat het nieuwe boek van FitChef Family uitkwam, heb ik het boek binnen gekregen per post. Toen ik het kookboek uit de verpakking haalde, was ik direct positief verbaasd. Het boek is erg stevig en mooi vormgegeven. Laat ik nu wat meer vertellen in mijn Fitchef Family review!

Het boek

Het boek is een hardcover en bestaat uit 248 pagina’s. Ik vind de vormgeving van het boek erg mooi. Er wordt gebruikt gemaakt van heldere foto’s, overzichtelijke animaties en duidelijke teksten.

Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken:

 • Hoofdstuk 1: Als er echt weinig tijd is om te koken
 • Hoofdstuk 2: Als er meer ruimte is voor koken
 • Hoofdstuk 3: Als er iemand gaat sporten
 • Hoofdstuk 4: Gezellig weekendkoken
 • Hoofdstuk 5: TV dinner
 • Hoofdstuk 6: Ontbijt
 • Hoofdstuk 7: Meeneemlunch
 • Hoofdstuk 8: Snacks om mee te nemen
 • Hoofdstuk 9: Familie over de vloer
 • Hoofdstuk 10: Kids in de keuken
 • Hoofdstuk 11: Basisrecepten

Ieder hoofdstuk is dus gebaseerd op een bepaalde situatie. Dit vind ik zelf best slim en makkelijk bedacht. In de inleiding wordt er wat meer verteld over het belang van gezond koken, wat gezond eten is en hoe je kinderen nieuwe gerechten kunt leren eten. Voor veel ouders is dit een probleem, gezien kinderen niet de makkelijkste eters zijn. Een aantal tips die het boek geeft om kinderen nieuwe gerechten te laten eten is door het bord mooi op te maken en gebruik te maken van verstopte groenten.

Fitchef family review
FitChef Family bevat 11 hoofdstukken

De recepten

In het boek staan 99 recepten die toegankelijk zijn voor iedereen in het gezin. Het zijn recepten waar gebruik wordt gemaakt van gezonde ingrediënten.

Fitchef family review

De recepten zien er erg overzichtelijk uit. Bovenaan staat weergegeven hoelang het duurt om een recept te maken en voor hoeveel personen het recept geschikt is. Vervolgens staat er duidelijk weergegeven hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten, vet en voedingsvezels er per persoon in het gerecht zitten.

Dit vind ik erg goed, gezien de focus van dit kookboek op gezonde voeding ligt. Mijn grote ergernis bij kookboeken is dat er vaak niet duidelijk staat weergegeven hoeveel van elke voedingsstof er in het recept zit verwerkt. Je moet dan zelf berekenen wat er in zit. FitChef heeft dit dus top gedaan!

Vervolgens staat er weergegeven welke ingrediënten en benodigdheden er nodig zijn voor het recept en hoe je het kunt bereiden.

De tekst is erg duidelijk. Je ziet in één oogopslag wat er in het gerecht zit, wat je nodig hebt en hoe je het gerecht maakt.

Op de andere pagina staat vervolgens een grote foto van het gerecht. Ieder recept bevat ook een tip waarin bijvoorbeeld variaties op dit gerecht staan weergegeven.

Recepten fitchef
De recepten in FitChef Family staan duidelijk weergegeven


Informatie in het boek

Tussen de recepten van de gezonde gerechten door wordt informatie gegeven over gezonde en ongezonde voeding. Zo wordt er informatie gegeven over hoe gezond gedroogd fruit en smoothies zijn, of diepvriesfruit even gezond is als vers fruit en hoeveel suiker er in frisdrank zit.

FitChef Family is dus ook nog eens een heel informatief boek als het gaat om voeding. Persoonlijk vind ik dat echt top! Naast dat ze zeggen dat ze gezonde voeding belangrijk vinden, laten ze dat ook echt zien door meer te geven dan alleen recepten.

Fitchef family review
FitChef Family staat vol handige informatie

Hoe smaken de gerechten?

De gerechten die in het kookboek van FitChef staan, zijn ontzettend lekker! Ik heb al verschillende gerechten voor het diner en ontbijt gemaakt. De recepten in dit kookboek zijn makkelijk, en de ingrediënten zijn alledaagse ingrediënten. Je hoeft dus vaak niet speciaal naar de supermarkt om een ingrediënt te halen dat je vervolgens nooit meer gebruikt.


Is FitChef Family een aanrader?

Nadat je mijn FitChef Family review hebt gelezen, ben je er waarschijnlijk al wel achter gekomen dat ik een fan ben van dit kookboek. De gerechten in dit boek zijn gezond en lekker, de inhoud is mooi en duidelijk vormgegeven, het staat vol informatie over gezonde voeding voor het gezin en het is een uniek exemplaar.

Is de FitChef Family een aanrader? Ja! Wanneer je op zoek bent naar een kookboek dat gezonde gerechten bevat die het hele gezin lust, is FitChef Family zeker een aanrader.

FitChef Family Review

Kwaliteit van het boek
Vormgeving
Recepten
Uniekheid

Conclusie

De kwaliteit van het boek is erg goed, net als de vormgeving. De recepten zijn gezond en lekker. Doordat het kookboek gericht is op het hele gezin, is het uniek in zijn soort!

4.5

Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.