fitness meester logo

FitBike Ride 6 iPlus Review – Hometrainer

In de zomer stappen veel mensen op de fiets om te sporten. Of gaan een stukje hardlopen. Maar het is ook ontzettend fijn als je gewoon lekker thuis kunt sporten. Ook als het buiten slecht weer is. Een van de populairste fitness apparaten voor thuisgebruik is dan ook wel de hometrainer (zoals de naam het al zegt). FitBike is een van de populairste ontwikkelaars als het gaat om hometrainers. Het nieuwste model dat ze hebben gemaakt is de Ride 6 iPlus. De recensies op het internet waren erg goed, en was dan ook benieuwd naar wat ik van deze hometrainer vind. Daarom kocht ik de hometrainer, en beschrijf ik mijn ervaringen in deze FitBike Ride 6 iPlus review.


De FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer

FitBike is een bekende ontwikkelaar en aanbieder van hometrainers. Over het algemeen gezien worden ze veel verkocht voor thuisgebruik. De Ride 6 iPlus is de nieuwste soort hometrainer van FitBike. Hij wordt op dit moment gezien als een van de beste hometrainers voor thuisgebruik!

Voordat ik de FitBike Ride 6 iPlus aanschafte, ben ik op internet meer informatie gaan opzoeken over deze hometrainer. Ik kwam er al snel achter dat deze hometrainer ideaal voor thuis gebruik is. Hij is zelfs gemaakt voor intensief dagelijks thuisgebruik. Dit is mogelijk doordat hij erg stabiel zou zijn (en 150kg lichaamsgewicht aan kan), maar ook een volledig stille aandrijving heeft. Geen luid lawaai van de hometrainer in je kamer dus! Hij is voorzien van een ergonomisch ontwerp, gezien het zadel horizontaal en verticaal verstelbaar is, inclusief een verstelbaar stuur. Hieruit kan ik dus opmaken dat hij gemaakt is voor intensief gebruik, gezien je veel blessures kunt voorkomen wanneer alles verstelbaar is.

Fitbike Ride 6 iPlus Review

De hometrainer heeft ook een display die als trainingscomputer gebruikt kan worden. Er staan 16 trainingsprogramma’s in de computer, en je kunt verschillende informatie over je training aflezen op het scherm. Denk hierbij aan de afstand, snelheid, aantal verbrande calorieën, RPM en je hartslag. Door middel van de hartslagmeter kun je je vetverbranding en uithoudingsvermogen stimuleren.


LEES OOK: Top 5 hometrainers voor thuis koopgids AUGUSTUS 2020!


Bluetooth

Doordat de hometrainer een iPlus-module heeft, kan je je smartphone of tablet door middel van Bluetooth verbinden aan de hometrainer. Op deze manier kun je van je iPhone/smartphone of tablet een trainingscomputer maken. Dit doe je door middel van speciale FitBike Ride 6 iPlus apps. Zo heb je Kinomap voor android. Voor systemen waar iOS opdraait, zoals een iPad of iPhone, heb je een app genaamd iRoute. Bovendien kun je door middel van deze apps veel routes over de hele wereld rijden!Specificaties FitBike Ride 6 iPlus

MerkFitBike
SoortRide 6 iPlus
Afmeting104 x 59 x 139 cm
Maximale Lichaamslengte200 cm
Gewicht38 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht150 kg
Aantal Weerstandniveau’s16 km/h
Weerstand systeemMagnetisch
Gewicht Vliegwiel10 kg

Thuisgebruik

De FitBike Ride 6 iPlus is verkozen tot beste hometrainer voor thuisgebruik namens Betersport. Zij vinden dat de hometrainer door zijn prijs, kwaliteit en mogelijkheden tot de beste hometrainers voor thuis behoort. Toen ik dit had gelezen, was ik ontzettend benieuwd om deze hometrainer zelf te proberen!Mijn FitBike Ride 6 iPlus review

In het verleden bestelde ik mijn fitness apparaten eigenlijk altijd bij Betersport. Dat was ik nu ook van plan, omdat zij bijna altijd de beste prijs bieden voor een hometrainer met een standaard garantie van 2 jaar. De FitBike Ride 6 iPlus was een paar dagen na mijn bestelling in huis.

Toen ik de hometrainer in de doos binnen kreeg, moest ik deze nog zelf in elkaar zetten. Er zijn hiervoor een handleiding bij, welke erg duidelijk en overzichtelijk was. Daarom had ik de hometrainer ook binnen een mum van tijd in elkaar gezet, waarna ik deze kon testen.

Ik stelde het zadel en het stuur in op de juiste maat. Dit ging erg soepel, en ik moet zeggen dat ik ook meteen enthousiast werd. De hometrainer ziet er namelijk mooi, modern en stevig uit, en was ook al meteen makkelijk in gebruik! Toen ik begon te fietsen voelde ik duidelijk verschil met een eerdere hometrainer die ik thuis had staan. Deze hometrainer was namelijk nauwelijks verstelbaar. De FitBike Ride 6 iPlus was door zijn verstelbaarheid ontzettend comfortabel. Ik heb daarom de eerste keer ook 45 minuten gefietst, zonder dat ik enige problemen opmerkte.

Wat mij direct opviel was dat er nauwelijks geluid uit deze hometrainer kwam. Veel hometrainers maken een lawaaiig geluid, wat erg irritant en storend is. Vooral als je hometrainer in een wat kleinere kamer staat. Dit komt door het vliegwiel, welke erg natuurlijk aanvoelde.e

Het computerscherm was makkelijk te bedienen, en gaf alle informatie die ik nodig had weer. De trainingsprogramma’s waren makkelijk in te stellen. Je hebt verschillende routes die je kunt volgen. Zo koos ik er voor om een route door de bergen te volgen. De hometrainer versteld de weerstand vervolgens automatisch op basis van de ‘hoogte van de berg’ die je beklimt.

Door middel van iConsole (en iRoute), kun je zelf veel routes samenstellen. Dit doe je door middel van GoogleMaps en Streetview. Je kunt op deze manier dus bijna overal ter wereld een fietsroute volgen. Wat mij betreft een leuke en unieke toevoeging aan de hometrainer!

Eenmaal klaar met mijn training, kon ik de hometrainer makkelijk verplaatsen doordat er transportwieltjes onder de hometrainer zijn bevestigd. Hij is redelijk compact en kan daarom ook makkelijk opgeborgen worden in de hoek van de kamer.

Via onderstaande video kun je meer zien over de trainingsprogramma’s en het aanmaken van routes overal ter wereld:


Conclusie van mijn review

De conclusie van deze FitBike Ride 6 iPlus review spreekt denk ik voor zich. Uit mijn ervaring met de hometrainer is op te maken dat ik erg te spreken ben over deze hometrainer. Hij is erg makkelijk in elkaar te zetten doordat er een overzichtelijke handleiding aan toegevoegd is. Vervolgens kun je het zadel en het stuur makkelijk verstellen wat voor veel comfort zorgt.

Was er ook iets minder goed aan deze hometrainer? Ja, maar wel twee kleinigheidjes. Het zadel van de hometrainer is voor mij persoonlijk net iets aan de kleine kant. Volgens mij kan ik het zadel wel vervangen, maar dat gaat niet zo makkelijk en zal wat energie en tijd kosten. FitBike had dit dus wel iets makkelijker kunnen maken, zodat de hometrainer nog beter af te stellen is op je persoonlijke voorkeuren. Daarbij was het ook fijn geweest als de hometrainer inklapbaar was.

De prijs van de hometrainer is redelijk. Het is niet een van de goedkoopste hometrainers, maar de prijs is wel terecht, gezien wat je krijgt voor deze prijs. De prijs/kwaliteitsverhouding is top!


Beoordeling

Kwaliteit5/5
Functies5/5
Geschikt voor thuisgebruik4/5
Prijs4/5

Is de hometrainer van FitBike een aanrader?

Wanneer je op zoek bent naar een hometrainer voor thuis, die je echt vaak wilt gebruiken, dan is de FitBike Ride 6 iPlus echt een aanrader. Hij is compact, ergonomisch, makkelijk verstelbaar, heeft vele functies en is erg stevig. Van deze hometrainer zou je jaren plezier kunnen hebben. Deze hometrainer met veel routes en vele andere functies zorgt ervoor dat je jezelf niet snel verveeld. Het is dan ook een goede hometrainer voor thuis.

Ik ben erg blij met deze aankoop, en kan dan ook iedereen die twijfelt, aanraden om de FitBike Ride 6 iPlus te kopen.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de FitBike Ride 5 iPlus inziet dat deze hometrainer niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere hometrainers op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de FitBike Ride 5 iPlus:


Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.