fbpx
fitness meester logo

FitBike Ride 5 Review – Hometrainer

fitbike ride 5 review

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een hometrainer te kopen zodat ze thuis kunnen trainen. Dat brengt voor veel mensen een groot voordeel met zich mee. Wanneer je thuis een goede hometrainer hebt staan, hoef je niet uit huis te gaan voor een comfortabele en goede training. Een populaire hometrainer voor thuis is de FitBike Ride 5. Naast dat dit een betaalbare hometrainer is, zijn de reviews over deze trainingsfiets ook nog eens erg goed. Ik was daarom ook erg benieuwd naar hoe goed deze hometrainer nu echt is, en besloot daarom mijn ervaring te delen in deze FitBike Ride 5 review. Ik hoop dat ik hiermee mensen kan aansporen om de hometrainer wel óf niet te kopen. Twijfel je zelf nog of deze hometrainer wat voor jou is? Dan raad ik je zeker aan om eerst mijn review te lezen.Over de FitBike Ride 5

Laat ik eerst wat algemene informatie over de FitBike Ride 5 delen die ik op de verkooppagina van deze hometrainer heb gevonden. Zo wist ik namelijk al veel over de hometrainer voordat ik hem had gekocht. Later vertel ik natuurlijk wat ik zelf van deze hometrainer vind.

Volgens de beschrijving van deze hometrainer is hij erg stabiel, duurzaam, comfortabel en heeft de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl meerdere keren gewonnen. Het vliegwiel van 10kg zorgt voor een soepele trapbeweging. Wat mij opvalt is dat deze hometrainer 36 kilo weegt, wat eigenlijk niet veel is. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe stabiel deze hometrainer écht is.

De FitBike Ride 5 heeft een LCD scherm waar trainingsgegevens op zijn af te lezen. Denk aan de tijd, snelheid, verbruikte wattage, omgevingstemperatuur, verbrande calorieën, hartslag en het aantal omwentelingen. Ook kun je via dit scherm de 16 weerstandsniveau’s instellen. Het lijkt me op het eerste gezicht dus een hometrainer met veel functies. De hometrainer heeft namelijk ook 12 trainingsprogramma’s die er vooraf staan ingeprogrameerd. In totaal zijn er 18 trainingsprogramma’s beschikbaar.

Wat ik op het eerste gezicht jammer vind is dat er geen hartslagband wordt meegeleverd. Ik snap dat dat voor deze prijs natuurlijk ook erg lastig is. Het is wel mogelijk om een hartslagband te koppelen aan deze hometrainer. Hiervoor heb je dus wel zelf een hartslagband nodig. Natuurlijk kun je ook gewoon je hartslag meten via de hartslagmeters in de handvaten.

Het is niet mogelijk om deze hometrainer te koppelen aan een tablet. Er is wel een andere variant verkrijgbaar waarbij dit wel mogelijk is. Dit is de iPlus variant van deze trainingsfiets: de FitBike Ride 5 iPlus. Deze hometrainer wordt aangeprijst omdat het zo geschikt zou zijn voor thuisgebruik. Ik was dan ook erg benieuwd of dat echt zo zou zijn!Specificaties

Hieronder staan de specificaties van de FitBike Ride 5 weergegeven. Zo zie je in een handig overzicht de belangrijkste informatie over deze hometrainer.

MerkFitBike (Focus Fitness)
SoortRide 5
Afmeting112 x 56 x 140 cm
Gewicht36 kg
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Maximale lichaamslengte195 cm
Soort pedalenToe clips
Weerstand systeemMagnetisch
Weerstand instelbaarElektronisch
Zadel verstelbaarHorizontaal en verticaal
Gewicht vliegwiel10 kg
Aantal weerstand niveau’s16

Reviews op andere websites

Hieronder staat een samenvatting van de reviews die op Kieskeurig.nl, Bol.com en BeterSport zijn achtergelaten. Zoals je ziet scoort de Ride 5 erg goed op deze websites.

Kieskeurig logo8.5 / 10 (226+ beoordelingen)
Bol.com logo4.5 / 5 (106+ beoordelingen)
Betersport logo9.5 / 10 (56+ beoordelingen)

De FitBike Ride 5 heeft al meerdere keren de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl mogen ontvangen. Dit betekent dat deze fiets de beste reviews had gekregen van alle andere producten in deze categorie! Benieuwd naar mijn review over de FitBike Ride 5? Lees dan snel verder.Mijn FitBike Ride 5 Review

Laat ik mijn review over de FitBike Ride 5 beginnen met hoe het begon. Ik besloot om de hometrainer online te bestellen via BeterSport. Hier heb ik namelijk goede ervaringen mee gehad. Na een dag werd de hometrainer al geleverd. De hometrainer moest naar de eerste etage en de bezorger bood aan om de hometrainer mee omhoog te tillen. Erg aardig, maar dat was in principe niet nodig omdat deze hometrainer niet heel zwaar of groot was. Het viel me dan ook meteen op dat hij stevig verpakt was. De doos zou je in je eentje de trap op kunnen tillen. Toen de hometrainer eenmaal in de juiste kamer stond, kon ik beginnen met het in elkaar zetten van de hometrainer.

In de doos zal ook een handleiding waarin duidelijk stond uitgelegd hoe je deze hometrainer in elkaar kunt zetten. Het duurde me ongeveer een half uurtje om deze hometrainer zonder hulp in elkaar te zetten. De handleiding was namelijk erg duidelijk, en de montage was alles behalve moeilijk. Het monteren van de toe clips pedalen duurde me het langst, omdat ik de rubbertjes niet op de pedalen kreeg. Dat is me uiteindelijk wel gewoon gelukt. Toen hij eenmaal stond, zag ik hoe mooi deze hometrainer eigenlijk was! Hij ziet er erg modern, stevig en alles behalve goedkoop uit. Het oog was dus tevreden! Ik besloot hierna om de hometrainer meteen te testen.

Hoe fietst de FitBike Ride 5?

Bij mijn eerste testrit viel al op dat het zware vliegwiel voor een comfortabele training zorgt. Dit zorgt er ook voor dat het een erg stabiele hometrainer is. Ik was eerst namelijk een beetje terughoudend, omdat ik had verwacht dat de hometrainer niet stabiel zou zijn, gezien het gewicht van de hometrainer. Hij weegt namelijk maar 36 kilo. Geen sprake van instabiliteit dus.

fitbike ride 5 review
Het zadel van de FitBike Ride 5

Ook het zadel dat wordt meegeleverd zit erg comfortabel. Ik heb nu al verschillende trainingen van een uur gehad, en heb eigenlijk nog geen een keer last gehad van een oncomfortabel zadel. Het zadel en het stuur zijn zelfs makkelijk horizontaal en verticaal te verstellen, waardoor ik makkelijk mijn eigen houding kon aannemen. Normaal gesproken heb ik op een mountainbike een erg kromme houding waardoor ik last van mijn nek en schouders krijg. Doordat de hometrainer helemaal afstelbaar was, had ik daar geen last van. Daarnaast kon mijn vriendin ook vaak gebruik maken van de hometrainer. Zij is een stuk kleiner dan mij, maar dat was geen probleem omdat hij een lage instap heeft en het zadel en het stuur verstelbaar zijn. De FitBike Ride 5 is dus geschikt voor zowel lange als korte mensen.

Het viel me ook al snel op dat er bijna geen geluid uit deze hometrainer komt. Ik hou er van om voordat ik ga werken een half uurtje te sporten, terwijl mijn vriendin nog ligt te slapen. De hometrainer staat in een kamer naast onze slaapkamer, en mijn vriendin is nog geen een keer wakker geworden van mijn trainingen. Erg fijn dus!

Trainingscomputer met veel functies

Er zit een trainingscomputer met LCD scherm op deze hometrainer. Het was in het begin een beetje puzzelen hoe deze computer werkte, maar na een aantal trainingen was alles duidelijk. Het is een mooie, overzichtelijke en duidelijke computer die veel verschillende trainingsprogramma’s bevat. Er staan genoeg programma’s in voor zowel beginners als gevorderden.

fitbike ride 5 scherm

Het scherm is erg gebruikersvriendelijk en makkelijk te bedienen. In het verleden heb ik genoeg fitnessapparaten gehad waar het scherm lastig te bedienen was. Hierdoor gebruikte ik altijd maar een paar functies, omdat ik de rest simpelweg niet kreeg gevonden. Daar had ik nu geen last van. Een extra pluspuntje: het scherm is verlicht. Ik train zoals gezegd graag voordat ik ga werken, waardoor het soms nog donker is. Een lamp vind ik in de ochtend te fel voor mijn ogen, en train daarom altijd in het donker. Door het verlichte scherm kon ik alle gegevens nog duidelijk aflezen.

In het stuur zitten hartslagmeters die erg goed werken. Het is ook mogelijk om een borstband te gebruiken, maar deze wordt helaas niet meegeleverd. Dat vind ik dan een nadeel, alhoewel en begrijpelijk is voor de prijs die je betaald.

Voordat ik deze hometrainer kocht, vroeg ik mezelf af: is deze hometrainer geschikt voor thuisgebruik? Onder de hometrainer zitten wieltjes waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Hij neemt ook helemaal niet veel ruimte in beslag, waardoor ik hem makkelijk op kon bergen. Echter, wanneer je er op fiets voelt hij juist erg ruim aan. Dat is dan ook een groot voordeel van de FitBike Ride 5.


Is deze hometrainer een aanrader?

Natuurlijk wil ik mijn review over de FitBike Ride 5 afsluiten door te vertellen of ik deze hometrainer zou aanraden. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte hometrainer voor thuis, is het zeker een aanrader. Hij is geschikt voor zowel beginners als ervaren fietsers, en is helemaal verstelbaar. Hierdoor kan iedereen een comfortabele training op de FitBike Ride 5 hebben zonder last te krijgen van het lichaam. De trainingscomputer heeft een duidelijk scherm en bevat genoeg trainingsprogramma’s waardoor je jezelf niet snel zult vervelen. In het begin twijfelde ik of ik deze hometrainer zou moeten kopen, maar daar heb ik achteraf geen spijt van. Het is een hometrainer waar ik waarschijnlijk nog jaren mee vooruit kan.

Voordelen

  • Geruisloos waardoor niemand last heeft van de hometrainer
  • Stuur en zadel verstelbaar
  • Geschikt voor intensief thuisgebruik door stevigheid
  • Duidelijk LCD scherm met veel functies
  • Makkelijk in elkaar te zetten

Nadelen

  • Zonder borstband geleverd

Wat zijn de alternatieven?

Is de FitBike Ride 5 niks voor jou? Natuurlijk kan dat zo zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven. Wij hebben even gezocht, en dit zijn de beste alternatieven voor de FitBike Ride 5:


Beoordeling FitBike Ride 5

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De FitBike Ride 5 is een erg goede hometrainer voor thuis. Het is alsof je in de sportschool fietst, maar dan met alle voordelen van thuis sporten. Voor wat je krijgt, is het een hele goedkope hometrainer.

4.3
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.