fbpx
fitness meester logo

FitBike Race Magnetic Pro Review

fitbike race magnetic pro review

Ben jij op zoek naar een uitstekende spinningbike? Dan overweeg jij misschien wel de Fitbike Race Magnetic Pro. Eén van de beste professionele spinningfietsen van het moment.

Maar voldoet hij wel aan alle eisen die jij hebt? Ik had echt wel wat twijfels voordat ik hem bestelde. Ik kan mij voorstellen dat jij ook twijfels hebt en er nog niet helemaal over uit bent. Ik wil niet dat jij een kat in de zak koopt.

In deze FitBike Race Magnetic Pro Review vertel ik jou mijn eigen ervaring en mening. Door het lezen van mijn review, weet jij over een paar minuten of dat dit ook een goede koop is voor jou.

Algemene informatie over de FitBike Race Magnetic Pro

Om te beginnen wil ik iets meer vertellen over de FitBike Magnetic Pro zelf. Zo heb jij al wat achtergrondinformatie. En dat is belangrijk om straks de juiste keuze te kunnen maken.

De FitBike Race Magnetic Pro is een van de vele spinningfieten van het merk Focus Fitness. Focus Fitness staat bekend om goed fitnessapparatuur. En met deze spinningbike beloven ze (zoals de naam al doet vermoeden) kwaliteit.

Het eerste wat meteen opvalt aan de spinningfiets is het krachtige design. Het is een stoere en krachtige fiets. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik denk dat de meeste mensen het niet erg vinden om op deze fiets te kunnen fietsen.

Maar uiterlijk is natuurlijk niet zo belangrijk. Wat veel belangrijker is, is dat de Fitbike Race Magnetic Pro goed stabiel is. De fiets heeft een eigen gewicht van maar liefst 61 kg. Verder heeft de Race Pro een belastbaar gewicht van 150 kg. En is dus geschikt voor een zware belasting.

De weerstand wordt bij de Fitbike Race Magnetic Pro niet door middel van een vilt blokje bepaald. De weerstand wordt bij deze fiets bepaald door middel van een magnetisch weerstandsysteem.

Door het vliegwiel (gewicht vliegwiel 22 kg) in combinatie met dit magnetische weerstandsysteem kan jij tot wel 600 watt trainen! Dit betekent dat de fiets ook geschikt is voor professioneel gebruik. Denk hierbij aan personal training en spinninglessen. Of ingezet worden voor bedrijfsfitness.

De FitBike Race Magnetic Pro wordt aangedreven door een v belt. Dit heeft als grote voordeel dat het een stuk minder geluid maakt ten opzichte van een aandrijving met ketting.

Nu heb je iets meer informatie over de FitBike Race Magnetic Pro zelf. Daarom wil ik jou nu mijn eigen ervaring vertellen. Lees dus snel verder!

magnetic pro kettingkast
verstelbaar stuur

Meegeleverde accessoires

Bestel je deze spinningbike via onze link bij BeterSport? Dan krijg je onderstaande accessoires meegeleverd!

  • Handleiding
  • Gratis persoonlijk trainingsprogramma
  • Gratis boekje “Goed van Start”

Specificaties

Hieronder heb je een overzicht van een aantal belangrijke specificaties van de Fitbike Race Magnetic Pro!

MerkFocus Fitness
SoortFitBike Race Magnetic Pro
KlasseProfessioneel
Afmeting (L x B x H)125 x 62 x 132 cm
Gewicht61 kg
Maximale belastbaar gewicht150 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
AandrijvingV-belt
WeerstandsysteemMagnetisch
Weerstand in te stellenElektronisch
TransysteemDoortrapsysteem
Zadel verstelbaarHorizontaal en verticaal
Stuur verstelbaarHorizontaal en verticaal

Dit zeggen anderen over de Fitbike Race Magnetic Pro

Ook ik lees altijd even de reviews door voordat ik een product koop. Dat deed ik ook voor de Fitbike Race Magnetic Pro. Hieronder zie je welke beoordeling deze crosstrainer krijgt van gebruikers op andere websites.

Betersport logo5 / 5 (31+ beoordelingen)
Bol.com logo4 / 5 (12+ beoordelingen)
Kieskeurig logo8.6 / 5 (90+ beoordelingen)

Mijn FitBike Race Magnetic Pro review

Ik ben al jarenlang groot fan van de spinningfiets. Het is mijn grote favoriet in de sportschool. Maar ik merkte dat ik graag meer thuis wil trainen. Mijn dagen zitten zo vol dat ik soms geen tijd heb om nog naar de sportschool te gaan.

Lange zoektocht

Dus ben ik op zoek gegaan naar een fiets voor intensief thuisgebruik. Al snel kwam ik tallozen fietsen tegen die het allemaal net niet waren. Nu heb ik ook al veel ervaring met spinnen en had ik een lang lijstje aan eisen.

Toen kwam ik op de site van Betersport terecht. En liep ik tegen de FitBike Race Magnetic Pro aan. Dit was de eerste fiets waar mijn hartje sneller van ging kloppen.

Fijne bestelervaring

magnetic pro spinningbike

Dus besloot ik om de fiets bij Betersport te bestellen. En ik kan jou dat ook aanraden! Dit bedrijf heeft alles goed op een rijtje. Mijn nieuwe aanwinst was de volgende dag al gewoon in huis! Dat noem ik nu nog eens service.

De bezorger belde keurig een aantal minuten van tevoren, voordat hij bij mijn huis was aangekomen. En hielp mij een handje om de bike in de juiste kamer te zetten. Ontzettend behulpzaam!

Prima te monteren en een fijne kwaliteit

Toen was het eindelijk tijd om de FitBike Race Magnetic Pro in elkaar te zetten. De fiets wordt als bouwpakket geleverd, maar is redelijk makkelijk te monteren. Het is een kwestie van de handleiding goed volgen.

En daar stond mijn nieuwste aanwinst dan: de FitBike Magnetic Pro! Wat mij meteen opviel was zijn stoere design. Het is echt een plaatje in mijn ogen! Hij is ontzettend mooi afgewerkt met hele gave gele details.

Maar naast dat het oog wat wil, is de kwaliteit natuurlijk veel belangrijker. En de bike ziet er dan ook zeer stabiel uit. Tijdens het monteren merkte ik dat het frame van de Fibike Magnetic Pro gemaakt is van een degelijke kwaliteit.

Makkelijk af te stellen

wiel

Daarna was het natuurlijk tijd voor de echte test. Ik begon met het verstellen van het zadel en stuur. Je kan zowel het zadel als het stuur horizontaal als verticaal versturen.

De spinningbike is zo gemaakt dat ik mijn fiets zo kan aanpassen aan mijn lengte en wensen. Het zadel verstel ik makkelijk (verticaal) door middel van een pop in systeem. En ik kan het zadel in wel 9 verschillende standen verstellen.

Ik kan het zadel ook horizontaal verstellen. Dit gaat gemakkelijk door een schuifmechanisme. Zo kan ik het zadel per millimeter verstellen.

Comfortabel

Toen de fiets eenmaal zo stond afgesteld op mijn lichaam kon ik aan mijn training beginnen. Ik startte mijn playlist en begon heerlijk te trappen. Ik merkte meteen dat de bike erg comfortabel zit. Dit is voor mij erg belangrijk. Een fijne (zit)houding zorgt ervoor dat ik minder kans heb op blessures.

Tijdens het fietsen merkte ik ook meteen dat de pedalen ontzettend fijn zijn. De FitBike Race Magnetic Pro is uitgerust met spd pedalen en toe clips pedalen. Door de spd pedalen kan ik meer kracht leveren tijdens het trainen.

Magnetische weerstand

het weerstandsysteem van de magnetic pro

Nadat ik een beetje was gewend op de FitBike Race Magnetic Pro kon ik een beetje gaan spelen met de magnetische weerstand. Ik vind het echt veel fijner dan een aandrijving met een vilt blokje. Op deze manier wordt de weerstand namelijk veel nauwkeuriger geregeld.

Een ander groot voordeel van een product met magnetisch weerstandsysteem is dat het geheel geruisloos is. Voor mij is het ontzettend belangrijk dat mijn spinningbike stil is. Zoals ik al eerder zei, zijn mijn dagen hartstikke druk.

Geruisloos

Hierdoor wil ik soms op de meest rare tijdstippen trainen. Maar ik wil natuurlijk niet als ik laat op de avond of vroeg in de ochtend train dat mijn vriendin er last van heeft. Doordat de FitBike Race Magnetic Pro haast geen geluid maakt, kan dat ook makkelijk! Ik blij en mijn vriendin blij!

Geleverd zonder trainingscomputer

Ik moet alleen nog wel een belangrijk punt noemen over de FitBike Race Magnetic Pro. En dat is dat hij wordt geleverd zonder trainingscomputer! Dat wil zeggen dat de fiets niet bijhoudt hoe lang je bezig bent, hoeveel caloriëen je hebt verbrand, wat je afgelegde afstand is, etc.

Nu kan je er wel een trainingscomputer bij bestellen via Betersport.nl, deze kost 54,95 en dat is inclusief borstband. Een borstband wordt gebruikt om je hartslag bij te houden. Ik heb persoonlijk de trainingscomputer niet aangeschaft. Ik heb namelijk een horloge die het nodige bijhoudt.

Is de Race Magnetic Pro een aanrader?

Als jij zojuist heel mijn FitBike Race Magnetic Pro review hebt gelezen, zal het misschien niet als een grote verrassing komen. Ik denk namelijk dat deze spinningsfiets een van de beste is onder de spinningfietsen. Ik ben dan ook erg blij dat ik voor dit product gekozen heb.

De FitBike Race Magnetic Pro gaat namelijk verder dan waar de normale sportfiets zou stoppen. Door het uitstekende kwaliteit frame, zware vliegwiel, verstelbare stuur en zadel, de spd en toe clip pedalen, magnetische weerstand, etc. is het een goede kandidaat om te overwegen.

pedalen

En dan misschien nog wel het allermooiste aan de Race Magnetic Pro spinningbike is de prijs kwaliteit verhouding. Ik had namelijk niet verwacht dat ik voor deze prijs zo’n goede spinningbike had kunnen vinden. En eentje die aan bij alle eisen van mijn lange eisenlijstje voldoet.

Als jij ook op zoek bent naar een spinningfiets denk ik dat je met deze FitBike Race Magnetic Pro de beste keuze maakt. De FitBike Race Magnetic Pro is namelijk echt gemaakt om net dat stukje verder te gaan. Ik denk dat jij geen spijt zal krijgen van deze keuze!

Voordelen

  • V belt
  • Magnetic weerstand
  • Goede kwaliteit
  • Mooi design
  • Geruisloos
  • Verstelbaar stuur en zadel

Nadelen

  • Geleverd zonder trainingscomputer

Nog niet helemaal overtuigd?

Ben je nog niet helemaal overtuigd dat de FitBike Race Magnetic Pro de beste spinningbike is voor jou? Dat kan natuurlijk. Iedereen heeft andere wensen. En mijn doel is om jou de beste spinningbike te laten kiezen om zo goed mogelijk te trainen.

Laat mij jou daarom helpen met het maken van de juiste keuze. Misschien is de volgende spinningfiets misschien een betere keuze voor jou?

Conclusie van mijn review

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De FitBike Race Magnetic Pro is een echte spinningfiets voor professioneel thuisgebruik. De kwaliteit is erg goed, en je krijgt veel voor wat je betaald. Persoonlijk vind ik het wel erg jammer dat er geen trainingscomputer op deze fiets zit. Deze moet je er nog los bijkopen, mocht je dat willen.

4
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.