fbpx
fitness meester logo

FitBike Race Magnetic Home Review – Spinningfiets

Fitbike race magnetic home review

Wanneer het buiten kouder wordt, kiezen veel fietsers ervoor om hun training binnen voort te zetten. Dit doen ze door in de winter gebruik te maken van een spinningfiets. Zo’n spinningfiets is relatief goedkoper in aanschaf en onderhoud dan een racefiets of mountainbike. Na het kopen van een spinningfiets wil je geen spijt krijgen van je aankoop. Ik besloot een spinningfiets van FitBike te kopen om thuis te kunnen trainen, en schrijf daarom een FitBike Race Magnetic Home review. Hopelijk kan deze review je een beter inzicht geven wanneer je twijfelt over het aankopen van deze fiets.Over de FitBike Race Magnetic Home

De FitBike Race Magnetic Home is de thuisvariant van de FitBike Race Magnetic Pro en de FitBike Race Magnetic Basic. Toen ik op zoek was naar een nieuwe spinningfiets, ben ik eerst op het internet meer informatie gaan opzoeken over dit product. Als snel kwam ik erachter dat deze spinningfiets ideaal is voor intensief thuisgebruik. De weerstand is magnetisch en met de hand verstelbaar. De fiets weegt 50 kilo waarvan 20 kilo van het vliegwiel afkomt.

Fitbike race magnetic home magnetisch

Normaal gesproken wordt de weerstand van een spinningfiets bepaald door een vilt blokje. Dit blokje wordt tegen het vliegwiel aangeduwd, en zo wordt er weerstand geboden. Bij de FitBike Race Magnetic Home wordt de weerstand echter door een magneet veroorzaakt. Hoe sterker de magneet, hoe hoger de weerstand. Hierdoor is er minder onderhoud voor deze fiets nodig, omdat er geen vilt blokje vervangen hoeven worden bij slijtage. Het zorgt er ook voor dat de weerstand bijna geen geluid maakt. Ook de aandrijving zorgt voor minder geluid, omdat er gekozen is voor een V-belt, in plaats van een ketting.

De FitBike wordt geleverd met een trainingscomputer, waarop je gegevens als trainingstijd, afstand, aantal verbrande calorieën en snelheid kunt aflezen. Bij deze fiets worden standaard toe clips geleverd. Hiermee kun je je voeten vastmaken aan de pedalen, waardoor je meer kracht kunt zetten.Specificaties van deze FitBike

MerkFitBike (Focus Fitness)
SoortRace Magnetic Home
Afmeting122 x 54 x 124 cm
Gewicht50 kg
Maximaal belastbaar gewicht125 kg
Soort pedalenToe clips
TrapsysteemDoortrapsysteem
Weerstand systeemMagnetisch
Weerstand instelbaarManueel
Zadel verstelbaarHorizontaal en verticaal
AandrijvingV-belt

Reviews op andere websites

Hieronder staat een samenvatting van de reviews die op andere websites zijn achtergelaten. Zoals je ziet scoort de Race Magnetic Home hier erg goed. Benieuwd naar mijn review? Lees dan snel verder.

Kieskeurig logo8.8 / 10 (41+ beoordelingen)
Bol.com logo4.3 / 5 (15+ beoordelingen)
Betersport logo9.6 / 10 (16+ beoordelingen)

De FitBike Race Magnetic Home heeft al een aantal keer de beste review award van Kieskeurig mogen ontvangen. Dit betekent dat deze fiets de beste reviews had gekregen van alle andere producten in deze categorie!Mijn FitBike Race Magnetic Home Review

In het verleden had ik nog nooit eerder een spinningfiets met een magnetische weerstand gebruikt. Normaal gesproken koos ik altijd voor een fiets waarbij de weerstand door een blokje werd veroorzaakt. Ik was zo benieuwd naar de voordelen die beloofd werden op de website, dat ik toch besloot om nu een spinningbike met magnetische weerstand te kopen.

De fiets werd een dag na bestelling geleverd. Toen ik de verpakking had geopend, moest de fiets eerst in elkaar gezet worden. Dit was erg simpel door de duidelijk handleiding die was meegeleverd. Ik was hier ongeveer een kwartiertje mee bezig, dus dat ging redelijk snel. Het was alleen een beetje lastig om de poten op de juiste manier te monteren, maar het is uiteindelijk snel gelukt.

Ik besloot om de fiets meteen te testen! Het afstellen van het stuur en de zadel gaat erg gemakkelijk. Mijn vriendin wilde ook graag gebruik maken van de spinningfiets. Door de uitgebreide verstelmogelijkheden is dat geen probleem. Nadat ik de fiets juist had ingesteld en mijn voeten had bevestigd aan de trappers, was het tijd voor de test!


Fitbike race magnetic home review
De FitBike Home is ideaal voor thuisgebruik!

Hoe fietst de FitBike Race Magnetic Home?

De Fitbike Race Magnetic Home fietst geweldig! Door de magnetische weerstand is de spinningfiets écht muisstil. Ik heb geprobeerd om ook maar iets van een geluid uit deze fiets te krijgen, maar dat lukte echt niet. Ik had deze spinningfiets in een kamer naast mijn slaapkamer staan. Wanneer ik vroeg in de ochtend ging trainen, is mijn vriendin geen een keer wakker geworden. Het grote voordeel is dus dat je deze fiets dus ook kunt gebruiken wanneer er nog mensen liggen te slapen. Bij spinningfietsen met een normale weerstand kan dit vaak niet, omdat het zoveel geluid maakt.

Fitbike race magnetic home weerstand

Het fietsen zelf gaat erg soepel. Hier merkte ik eigenlijk niks vervelends over op. De weerstand is makkelijk en erg precies in te stellen. Alleen jammer dat je niet ziet op wat voor weerstand je de hem exact zet. Hierdoor is het lastig om iedere training precies dezelfde weerstand te gebruiken. Mijn vriendin vindt het namelijk ook fijn om soms te trainen op de FitBike. Nadat zij een training heeft gehad, staat de weerstand anders. Het duurt dan even voordat ik de weerstand weer op de juiste manier heb ingesteld.

Het design van deze fiets zorgt voor een comfortabele training. Hij is afstelbaar aan je eigen voorkeur en dat zorgt voor een fijne training. Alleen de elleboog steuntjes hadden wat mij betreft wel van wat harder plastic gemaakt mogen zijn. Nu voelen deze een beetje te fragiel aan. Gelukkig is dat voor mij geen probleem, want ik gebruik deze niet heel veel.

De pedalen zijn erg fijn en soepel. Ik kon mijn voeten stevig vast maken waardoor ik met veel kracht kon trainen. Wat mij betreft hadden ze wel SPD pedalen mogen meeleveren. Deze moet je nu namelijk nog zelf bijkopen.

Over het algemeen ben ik dus heel erg tevreden over deze fiets. Ik vind de prijs-kwaliteitsverhouding erg goed voor een fiets die is gemaakt voor thuisgebruik. Eerlijk gezegd merkte ik geen verschil tussen de FitBike en een professionele fiets in de sportschool!


Is deze spinningfiets een aanrader?

Ben je opzoek naar een spinningfiets die je intensief thuis kunt gebruiken, geen geluid maakt, comfortabel fietst en helemaal verstelbaar is? Dan kan ik je de Fitbike Race Magnetic Home zeker aanraden! In het begin twijfelde ik erg aan de magnetische weerstand (dit had ik nog nooit eerder gebruikt). Uiteindelijk heb ik hier echt geen spijt van gehad. Door de magnetische weerstand is de fiets ook nog eens makkelijk te onderhouden, gezien je geen blokjes hoeft te vervangen nadat ze versleten zijn.

Voordelen

  • Muisstil door de magnetische weerstand
  • Stuur en zadel verstelbaar
  • Ergonomisch design
  • Geschikt voor intensief thuisgebruik door stevigheid

Nadelen

  • Zonder SPD pedalen geleverd
  • Elleboog steuntjes zijn redelijk fragiel

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de FitBike Race Magnetic Home inziet dat deze spinner niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere spinningfietsen op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de FitBike Race Magnetic Home:


Beoordeling FitBike Race Magnetic Home

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De kwaliteit van deze spinningfiets is erg goed! Jammer dat er geen SPD pedalen worden meegeleverd. Hij is wel geschikt voor thuisgebruik en de prijs is uitstekend!

4.5

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.