fitness meester logo

FitBike Race Magnetic Basic Review

Misschien ben jij aan het overwegen om een FitBike Race Magnetic Basic te kopen. Zo kan jij heel het jaar door trainen! Met deze FitBike Race Magnetic Basic review wil ik jou helpen bij het maken van de keuze. 

Er zijn namelijk nogal wat spinningfietsen op de markt gebracht. Hierdoor heb je ontzettend veel keuze. En je wilt natuurlijk nooit spijt krijgen, omdat je de verkeerde hebt gekocht… 

Daarom raad ik je aan om mijn FitBike Race Magnetic Basic review te lezen. In deze review deel ik mijn ervaring! 

Ook geef ik aan wie hem beter wel kan kopen, maar ook voor wie hij misschien net wat minder geschikt is. Zo weet je zeker dat jij geen verkeerde keuze maakt.

Over de FitBike Race Magnetic Basic

De FitBike Race Magnetic Basic wordt gezien als een zeer goede optie voor de beginnende fietser. De FitBike spinningfiets is ontzettend stabiel. Omdat hij beschikt over een vliegwiel van 20 kg. De spinningfiets weegt zelf 44 kg in totaal. 

De naam ‘FitBike Race Magnetic Basic’ heeft de spinningfiets te danken aan zijn magnetisch weerstandsysteem. Een magnetisch weerstandsysteem wil zeggen dat je de weerstand door middel van een magneet verandert. Dit heeft als voordeel dat je een hogere weerstand kan instellen. Ook zal de magneet niet slijten. 

Normaal wordt er een vilt blokje gebruikt als weerstandsysteem. Deze vilt blokjes slijten wel en zal je dus af en toe moeten vervangen. Ook kan je met een vilt blokje minder nauwkeurig en zwaar trainen dan met een magneet. 

De FitBike Race Magnetic Basic heeft een V-belt aandrijving. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van een kettingaandrijving. Door een V-belt te gebruiken, maakt de FitBike spinningfiets namelijk veel minder geluid.

Verder kan je het zadel zowel horizontaal als verticaal verplaatsen. Wat ook een groot pluspunt is, is dat je het stuur verticaal kan verplaatsen. Zo kan je jouw fiets aanpassen aan jouw houding. 

Ook zitten er wieltjes onder de FitBike spinningfiets. Zo kan je hem gemakkelijk verplaatsen.  De FitBike Race Magnetic Basic wordt ook geleverd met een bidonhouder. 

Op de bijgeleverde trainingscomputer kan jij gemakkelijk een overzicht zien van jouw gegevens. Zoals: tijd, snelheid, afstand, etc.

de toe clips en spd pedalen
Toe clips pedalen
het verstelbare zadel van de fitbike
Verstelbaar zadel

Meegeleverde accessoires

Bestel je deze spinningfiets via onze link bij BeterSport? Dan krijg je onderstaande accessoires meegeleverd!

  • Handleiding
  • 1 maand gratis CycleMasters
  • Gratis boekje “Goed van Start”

Specificaties van de FitBike Race Magnetic Basic!

Hieronder vind je de specificaties van de FitBike Race Magnetic Basic. Zo heb je de belangrijkste informatie binnen een oogwenk gezien. Wel zo handig, toch?

MerkFitBike (Focus Fitness)
SoortRace Magnetic Home
KlasseThuisgebruik
Afmeting (L x B x H)112 x 52 x 132 cm
Gewicht44 kg
Maximale gebruikersgewicht155 kg
Soort pedalenToe clips
TrapsysteemDoortrapsysteem
WeerstandsysteemMagnetisch
Weerstand instelbaarManueel
AandrijvingV-belt
Zadel verstelbaarHorizontaal en verticaal

Andere reviews over de FitBike Race Magnetic Basic

Ook op andere websites zijn de ervaring van andere gebruikers te vinden. Natuurlijk ben ik zelf ook even naar deze beoordelingen gaan kijken voordat ik deze spinningfiets zelf kocht. Het viel me op dat veel mensen een goede ervaring hebben met de Race Magnetic Basic! Dat beloofde dus in ieder geval veel goeds.

Betersport logo4.5 / 5 (13+ beoordelingen)
Bol.com logo4.8 / 5 (10+ beoordelingen)

FitBike Race Magnetic Basic Review: dit is mijn ervaring met de spinningfiets

Ik heb mijn FitBike spinningfiets besteld bij BeterSport. Ik moet zeggen dat ik enorm enthousiast ben over dit bedrijf. De webshop is erg overzichtelijk. Ik had gekozen voor een zaterdaglevering. Ze kwamen keurig op zaterdagochtend mijn nieuw FitBike Race Magnetic Basic afleveren. 

De bezorger was erg vriendelijk. We hebben samen mijn spinningfiets op de juiste plek gezet. Toen hij eenmaal op zijn plek stond was het tijd om de fiets in elkaar te zetten. 

Makkelijk in elkaar te zetten

Iedereen kan de FitBike Race Magnetic Basic in elkaar zetten. Je hoeft dus geen aanleg te hebben om de fiets te monteren. Het is makkelijk te doen als je de handleiding goed volgt. Deze is namelijk erg overzichtelijk en voorzien van duidelijke plaatjes. Ik was ongeveer een uurtje bezig met het in elkaar zetten van de FitBike Race Magnetic Basic. Dat valt dus heel erg mee!

het stuur van de magnetic basic

Mooie afweking

Toen ik de fiets eenmaal in elkaar had gezet, viel het design mij meteen op. Ik vind de FitBike spinningfiets erg mooi afgewerkt. Ook heeft de fiets stoere rode details. Zo is de fiets geen doorn in het oog, als je hem bijvoorbeeld in de woonkamer hebt staan. 

Ik heb zelf niet altijd evenveel ruimte. Maar door de wieltjes onder de FitBike Race Magnetic Basic kan ik hem makkelijk verplaatsen en hem in de hoek zetten. Dit bespaart weer wat ruimte. 

Snel en makkelijk te verstellen

Ik wilde mijn nieuwe fiets natuurlijk meteen testen! Ik ging zitten en begon met het verstellen van het zadel en stuur. Wat ik erg fijn vind is dat je het stuur ook kan verstellen! Zo kan ik namelijk mijn natuurlijke houding beter aanhouden tijdens het trainen. Zo krijg ik minder snel last van mijn rug.

Zwaardere training door de magnetische weerstand

Toen was het tijd om te beginnen met trappen. Het fietsen zelf vergaat erg soepel. Ik merkte gelijk dat de FitBike spinningsfiets gebruik maakt van een magnetische weerstand. Het trapt namelijk redelijk zwaar. Hierdoor zijn je warming-up en cooling-down ook wat zwaarder. 

Muisstil

Ik vind dit persoonlijk niet storend, omdat ik mij zo extra kan uitdagen tijdens het trainen. Daarnaast is door de magnetische weerstand in combinatie met de V-belt de fiets echt muisstil! Je hoort echt helemaal niets van deze fiets. 

Dit maakt het ook mogelijk om ’s ochtends vroeg te gaan trainen. Je zal de rest van je gezin of huishouden niet wakker maken. Dit is fijn voor mensen die vroeg of laat nog even willen sporten. 

Goede kwaliteit

De pedalen zijn ook van prima kwaliteit. Het enige wat ik jammer vind is dat ze geen SPD pedalen meeleveren. Deze kan je natuurlijk wel altijd zelf nog aanschaffen. Ook wordt er geen hartslagmeter bij geleverd, deze kan je ook zelf kopen.  

Het stuur is erg simpel. Je hebt wel genoeg ruimte om je armen of handen op te laten rusten. Verder zit er bovenop het stuur de trainingscomputer. 

De trainingscomputer is klein en compact. Maar je kan er wel alles makkelijk op zien wat je moet zien. Zoals tijd, afstand, verbrande calorieën, etc. 

Het zadel is prima voor de prijs die je betaalt. Ook is de fiets stabieler dan ik had verwacht. Dit komt door het zware vliegwiel. 

Conclusie

Ik zal mijn FitBike Race Magnetic Basic review afsluiten met een korte conclusie. Ik ben positief verast door deze FitBike spinningfiets. De fiets is wel redelijk basic. 

MAAR de FitBike Race Magnetic Basic voldoet aan alles waar hij aan moet voldoen. De spinningfiets trapt soepel. Ook is hij gemaakt van goed materiaal. Je kan de fiets zelf eventueel upgraden met een hartslagmeter en SPD pedalen. 

Dus voor de scherpe prijs die je betaald krijg je een zeer goede, kwalitatieve en stabiele spinningfiets terug!

Is de FitBike Race Magnetic Basic een aanrader?

Ik kan de FitBike Race Magnetic Basic zeker aanraden. Als je mijn FitBike Race Magnetic Basic review helemaal hebt gelezen, wist je het antwoord waarschijnlijk al. 

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve fiets voor een zeer scherpe prijs, is dit een zeer goede optie voor jou. Je kan een goede kwaliteit verwachten voor deze lage prijs. 

De spinningfiets trapt enorm soepel. Je kan zowel het zadel als het stuur verstellen. Je vindt al je informatie terug op de compacte trainingscomputer. En je kan de fiets makkelijk verplaatsen. 

magnetische weerstand

Door de magnetische weerstand en de V-belt aandrijving produceert de fiets geen geluid. Ook kan je hierdoor zwaarder trainen en heb je minder onderhoud aan de fiets. Dat is ook weer mooi meegenomen. 

Kortom een zeer goede optie voor de beginnende fietser. En dat met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding!

Voordelen

  • Muisstil trainen
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Snel in elkaar te zetten
  • Magnetische weerstand in combinatie met V-belt aandrijving

Nadelen

  • Geen SPD pedalen
  • Geen hartslagmeter

Dit zijn de alternatieven

Misschien ben je na het lezen van mijn FitBike Race Magnetic Basic Review nog niet helemaal overtuigd. Dat kan natuurlijk. Iedereen heeft andere wensen. Misschien ben jij op zoek naar een wat luxere fiets? Of wil je graag andere opties?

Gelukkig zijn er ook wat alternatieven te vinden voor de FitBike Race Magnetic Basic. Misschien dat die meer bij jou passen!

Beoordeling FitBike Race Magnetic Basic

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve fiets voor een zeer scherpe prijs, is dit een zeer goede optie voor jou. Je kan een goede kwaliteit verwachten voor deze lage prijs. Daarom kan ik de FitBike Race Magnetic Basic ook zeker aanraden!

4.1

Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.