fbpx
fitness meester logo

FitBike Race 8 Review

fitbike race 8 review

In de zomer ga ik altijd graag naar buiten op mijn racefiets. Ik vind het heerlijk om tussen de bossen en weilanden te fietsen terwijl de zon op mijn hoofd staat. Wanneer het winter wordt ben ik echter nooit buiten aan het fietsen, omdat het weer te slecht is. Daarom besloot ik om een spinningfiets voor thuis te kopen, zodat ik in de winter mijn conditie op pijl kan houden. Na wat onderzoek besloot ik de FitBike Race 8 te kopen. Ik heb deze spinningfiets nu een aantal maanden in gebruik en laat jullie graag weten wat ik er van vind! Mocht je deze spinningfiets willen kopen, lees dan eerst mijn review over de FitBike Race 8! Hier vertel ik je haarfijn wat ik van deze fiets vind.

FitBike Race 8 indoor bike

De FitBike Race 8 is geschikt voor intensief thuisgebruik. Zowel beginners als ervaren spinners zouden gebruik kunnen maken van deze spinningfiets! De Race 8 is namelijk zo ontworpen dat het alle schokken opvangt, waardoor je intensief kunt trainen.

De aandrijving is niet per ketting, maar door middel van een V-belt. FitBike heeft een Hutchinson Poly V-belt gebruikt voor de Race 8. Ik heb nog nooit eerder gefietst op een spinningfiets met een V-belt, en was dan ook erg benieuwd!

Zowel het zadel als het stuur zijn precies in te stellen. Hierdoor kun je van een langere training genieten. Midden in het stuur zit een trainingscomputer waarop je de snelheid, tijd, afstand, hartslag en caloriegebruik kunt aflezen. In het stuur zit een hartslagmeter.

Wanneer je de Race 8 koopt, wordt deze geleverd met pedalen die voorzien zijn van toe clips. Het is ook mogelijk op je eigen pedalen op deze fiets te monteren.

fitbike race 8 stuur
Het scherm van de FitBike Race 8 zit in het midden van het stuur

Specificaties Race 8

MerkFitBike
SoortRace 8
Afmeting (L x B x H)126 x 51 x 199 cm
Gewicht44 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht120 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
TrapsysteemDoortrapsysteem
AandrijvingV-belt
Weerstand systeemVilt remblokjes
Weerstand instelbaarHandmatig

Reviews op andere websites

Er staan ook reviews over de FitBike Race 8 op andere websites. Daarom ben ik voordat ik deze spinningfiets kocht eerst de reviews op Kieskeurig.nl, Bol.com en Betersport gaan lezen.

Kieskeurig logo9.2 / 10 (3+ beoordelingen)
Bol.com logo5 / 5 (35+ beoordelingen)
Betersport logo9.3 / 10 (19+ beoordelingen)

FitBike Race 8 review

Ik had de FitBike Race 8 bij Betersport besteld. De volgende dag kwam de spnningfiets al binnen in een erg stevige verpakking. Nadat ik de verpakking had open gemaakt, was de fiets erg makkelijk in elkaar te zetten door de duidelijke beschrijving die werd meegeleverd. Met wat hulp van mijn vriend had ik de spinningfiets binnen een half uurtje in elkaar gezet.

Het design van de fiets viel me meteen op. De Race 8 is een ontzettend mooi fiets met een strak en modern design. Ook het materiaal van de fiets is ontzettend stevig en van goede kwaliteit. Tot nu toe niks op aan te merken dus!

Hoe fietst de FitBike Race 8?

Hierna ben ik de FitBike Race 8 meteen gaan testen. Het zadel is makkelijk in te stellen, net als het stuur. Hierdoor train je ontzettend comfortabel. Deze spinningfiets is erg stabiel en geruisloos.

Het zware vliegwiel en het comfortabele zadel zorgt voor een fijne training. Na een uur training heb ik nog steeds nergens last van. Ik train redelijk intensief en heb ook nog geen gebrek aan stabiliteit ondervonden. Het doortrapsysteem zorgt ervoor dat je doorgaat en niet de benen stil houdt. De weerstand is makkelijk in te stellen en verspringt niet (ook na een intensieve training).

fitbike race 8 review

Stil

Er komt nauwelijks geluid uit deze fiets, ook wanneer er veel weerstand is ingesteld. Dit komt vooral door de V-belt. Een spinningfiets met ketting maakt een stuk meer geluid. Eerst was ik nogal huiverig voor de V-belt, omdat ik hier geen ervaring mee had, maar nu ben ik dus fan!

Je kunt hierdoor dus makkelijk muziek luisteren, of trainen wanneer er nog mensen in huis aan het slapen zijn.

Fietscomputer

Tussen het stuur zit een fietscomputer. De informatie die hierop wordt weergegeven is top. Toch zitten er ook wat minpuntjes aan de fietscomputer. Zo geeft het scherm geen licht af, waardoor de informatie soms lastig te lezen is wanneer het wat donkerder is.

Ook moest ik nogal wennen aan het feit dat de trainingscomputer in het midden van het stuur zit. Je kunt het stuur dus niet in het midden vastpakken. Na een weekje was ik hier al aan gewend, dus het was geen groot probleem.

Voor de rest is de trainingscomputer makkelijk in te stellen en goed te bedienen.

Stuur

Het stuur is erg comfortabel vast te pakken. In het stuur zit een hartslagmeter. Houd er wel rekening mee dat wanneer je graag met handschoenen aan traint, je geen gebruik kunt maken van de hartslagmeter. Ze hadden misschien beter de hartslag kunnen meten met een borstband.

Wanneer je het stuur op een hoge stand instelt, kan het wat instabiel aanvoelen. Zelf train ik op een lage stand, dus heb ik hier ook geen last van. Houd er rekening mee als je het stuur zelf altijd vrij hoog instelt.

Trappers

De FitBike Race 8 wordt geleverd met toe clips pedalen. Wanneer ik fiets op mijn racefiets train ik altijd met SPD pedalen. Daarom had ik na een aantal weken een setje SPD pedalen besteld en deze op de spinningfiets gemonteerd. Ik vind het namelijk persoonlijk fijner om met mijn wielrenschoenen te trainen. Het vervangen van de pedalen ging erg makkelijk!

Na een aantal maanden begonnen de trappers toch wat te piepen. Dit was snel opgelost door wat olie in het trap-gestel te spuiten. Hierna heb ik er eigenlijk geen last meer van gehad.

fitbike race 8 review
De weerstand van de FitBike Race 8 is makkelijk te verstellen

Conclusie van mijn review over de FitBike Race 8

Nu ik de FitBike Race 8 een aantal maanden in gebruik heb kan ik stellen dat ik erg tevreden ben over deze spinningfiets! Hij is makkelijk in gebruik en ideaal voor een intensieve training. Ik gebruik de Race 8 nu zo’n 4 keer per week, waarbij ik er iedere keer ongeveer 1 uur op train. Tijdens mijn trainingen heb ik nog niks slechts aangemerkt.

De spinningfiets is ideaal om de conditie te onderhouden tijdens de winter of op dagen dat je niet buiten kunt trainen door het weer.

Door de V-belt is de fiets erg stil. Ik vind het dan ook een slimme investering van mezelf.

Voordelen

 • Materiaal is erg goed
 • V-belt
 • Zwaar vliegwiel
 • Stabiel en comfortabel
 • Geruisloos
 • Goedkoop
 • Ideaal voor een intensieve training
 • Mooi design

Nadelen

 • Hartslagmeter in het stuur (en geen borstband)
 • Je krijgt geen SPD pedalen meegeleverd
 • Pedalen kunnen na een aantal maanden gaan piepen (wat olie spuiten en het is opgelost)

Is de FitBike Race 8 aanrader?

Ben je opzoek naar een spinningfiets voor intensief thuisgebruik? Die stil is en waarop je uren kunt training zonder enige problemen? Dan is de FitBike Race 8 zeker een aanrader! Zoals je in mijn review over de FitBike Race 8 al las, is de V-belt echt een fijn onderdeel van de spinningfiets. In combinatie met het doortrapsysteem zorgt dit ervoor dat de FitBike Race 8 echt een top fiets is.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de FitBike Race 8 inziet dat deze spinner niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere spinningfietsen op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de FitBike Race 8:

Beoordeling FitBike Race 8

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De kwaliteit is ontzettend goed! Doordat hij zo fijn traint en stil is, is hij ideaal voor intensief thuisgebruik. Daarbij is het een ontzettend goedkope spinningfiets, als je vergelijkt wat je er voor krijgt. Alleen jammer dat er geen SPD-pedalen bij worden geleverd, en de hartslag meting niet door middel van borstband wordt gedaan.

4.5
Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.