fitness meester logo

FitBike Race 2 review

De FitBike Race 2, ik heb dit apparaat als een uitstekende hometrainer voor de beginnende thuissporter ervaren. Voor degenen die nog niet bekend zijn met het concept van spinning, het is in wezen een indoor cycle waarmee je fietsbewegingen maakt. Spinning heeft in principe alle voordelen van fietsen. Behalve de frisse lucht natuurlijk, tenzij je de FitBike Race 2 in de buitenlucht plaatst natuurlijk. In deze FitBike Race 2 review lees je mijn mening over de FitBike Race 2 en alle voor- en nadelen van deze indoor cycle.

Waarom kiezen voor de spinningfiets FitBike Race 2?

FitBike Race 2 review

Naar mijn mening is deze indoor cycle perfect om aan te schaffen voor thuis en is het de perfecte spinningfiets voor de beginnende thuissporter. De FitBike race 2 oogt strak en stijlvol dankzij het strakke zwarte design met een aantal groene accenten. De spinningfiets van FitBike heeft daarnaast een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Het fijne van de FitBike Race 2 Indoor Cycle is dat deze in verschillende posities is aan te passen aan de lengte en de wensen van de gebruiker. Het zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar in verschillende standen. Het stuur van de Fitbike Race 2 is ook in hoogte verstelbaar. Zo kan je altijd zorgen dat je een gezonde en goede ergonomische houding kunt aannemen tijdens het spinnen. Een ander bijkomend voordeel: door de verschillende standen kan de Fitbike Race 2 ook worden gebruikt door je huisgenoten!  

De FitBike Race 2 is voorzien van alle benodigde specificaties en accessoires

De spinningfiets Fitbike Race 2 heeft een gewicht van 33 kg en kan worden belast met maximaal 120 kilogram gewicht. De weerstand van deze indoor cycle wordt bepaald door middel van een vilt-blokje. Wanneer je aan de weerstandknop het frame draait, veranderd de stand van het viltblokje en zal deze tegen het vliegwiel worden gedrukt. Zo kun je dus de intensiteit van je training bepalen.

  • Bij de Fit Bike Race 2 kun je je voeten vastzetten in de pedalen. Ik vind dit zelf heel erg fijn omdat je voeten dan nooit uit de pedalen kunnen schieten tijdens de training. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je spierkracht maximaal moet gebruiken. Naast het trappen, kun je namelijk ook trekken aan de pedalen. Zo ontstaat er een krachtige fietsbeweging.
  • De spinningfiets Fit Bike heeft, in tegenstelling tot een hometrainer, een doortrapsysteem. Dit zorgt ervoor dat je moet blijven doortrappen. Even kort stoppen, zit er niet in. Top om je grenzen te verleggen en sneller je doelen te bereiken.
  • Op de FitBike Race 2 zit een standaard maar fijn display. Met deze trainingscomputer kun je gegevens aflezen zoals je afstand, snelheid en caloriegebruik.
  • Tot slot bevat deze indoor cycle een bidonhouder. Natuurlijk ontzettend fijn om jouw bidon of sportdrank in te zetten en altijd binnen handbereik te hebben. Wel zo fijn tijdens een pittige spinningsessie!

5 voordelen van het trainen op een spinningfiets                      

  1. Goede cardio: Het trainen op een spinbike is ontzettend goed om je cardio trainen. Ontzettend gezond voor je hard, longen en zuurstofrijk bloed aan je spieren te leveren. Een gezonde conditie hebben is iets wat belangrijk is. Met spinnen zou je snel moeten merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt.
  2. Spieropbouw in je benen en core-body: Spinnen is goed, om specifiek te zien, voor het opbouwen van droge spierdefinitie in je benen en je core body. Beenoefeningen zijn meestal één van de meest inspannende en moeilijke oefeningen. Vaak kiezen mensen ervoor om hun benen dan ook niet of weinig te trainen. Met een indoor cycle train je alle spieren in je benen en is dit dus zeker een aanrader.
  3. Bijna geen risico op blessures: Ondanks dat spinnen eigenlijk heel intensief is, is het een oefening met weinig impact en hoeft je je weinig zorgen te maken op een blessure. Het is vrij gemakkelijk voor je gewrichten, je heupen en je knieën. Dit maakt het ook zeker een goede oefening voor oudere mensen met stijve gewrichten. Bovendien, het feit dat je niet buiten bent en de fiets ook redelijk goed op zijn plaats staat, hoef je je geen zorgen te maken over crashen en heel weinig over vallen. Om het risico van dat laatste punt volledig te minimaliseren, kun je overwegen om een ​​goed paar fietsschoenen aan te schaffen. Deze klikken in de pedalen en bevestigen je in wezen aan de fiets.
  4. Goed voor je immuunsysteem: Als je een sterker immuunsysteem hebt, heb je waarschijnlijk een langere levensduur en minder kans op ziekten. Voeding, levensstijl en beweging zijn een ontzettend belangrijke factor voor je immuunsysteem.
  5. Stressvermindering: Lichaamsbeweging is goed voor stress. Wanneer je een spinningfiets thuis hebt staan is de drempel heel laag om even op de fiets te stappen en om een uurtje weg te trappen. Je hoeft nergens anders aan te denken.

Conclusie: De Fit Bike Race 2 is een echte aanrader  

Naar mijn mening is deze indoor cycle van Fit Bike de ideale hometrainer. De spinningfiets is toegankelijk voor zowel jongeren als oudere mensen en daarnaast geschikt voor verschillende niveaus. Daarnaast heeft de Fit Bike Race 2 een erg goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Een ander bijkomend voordeel is dat de Fit Bike bijna zo goed als geluidloos is. Tot slot heeft de indoor cycle een fijne trainingscomputer en zijn is de bidonhouder ideaal. Kortom: ik raad de FitBike Race 2 zeker aan. De fiets is zowel ergonomisch als prijstechnisch een goede keus!

Conclusie van mijn FitBike Race 2 review

Door Nick

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De FitBike Race 2 indoor cycle is naar mijn ervaring een hele goede spinning fiets om als thuissporter mee te beginnen. De prijs/kwaliteit verhouding van deze FitBike Race 2 kom je tegenwoordig bijna niet meer tegen. Voor de lage prijs van deze indoor cycle ga je niks beters vinden! Let wel op, want FitBike heeft al aangegeven de prijzen in de loop der tijd wat te gaan verhogen.

4.5

Picture of Nick Kiburg
Nick Kiburg
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.