fbpx
fitness meester logo

Eetschema droogtrainen: voedingsschema om droger te worden

Eetschema droogtrainen

Wanneer je droger wilt worden, is het belangrijk dat je de juiste voeding binnen krijgt. De uitdrukking ‘je bent wat je eet’, komt bij het droog trainen helemaal tot zijn recht. Wanneer je gezond en minder eet, zul je dit ook zeker terug gaan zien in je lichaam. In dit artikel laten we een eetschema voor droogtrainen zien, wat je zou kunnen gebruiken wanneer je vet wilt verliezen.


Eetschema om droger te worden

Wanneer je droger wilt worden is het belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan het aantal dat je verbrand. Daarbij moet de voeding die je eet ook nog eens gezond zijn.

Je zult dus goed moeten nadenken over wat je eet, omdat bepaald eten moeilijk te verbranden is (denk aan koolhydraten), terwijl je van andere voedingsstoffen juist meer binnen moet krijgen (eiwitten). Door een eetschema te maken maak je het jezelf een stuk makkelijker.

Natuurlijk is het mogelijk om zelf een eetschema te maken. Toch kan dat erg lastig zijn. Daarom geven wij hieronder een voorbeeld van een voedingsschema dat gebruikt kan worden tijdens het droogtrainen.


Eetschema droogtrainen

Om je een voorbeeld te geven van mijn eetschema toen ik aan het droog trainen was, laat ik je hieronder een gemiddelde dag uit mijn eetschema zien. Wat je opvalt is dat ik erg laag in mijn calorieën zit, en ook nog best wat koolhydraten binnen krijg. Vaak nam ik tussendoor ook nog wel eens een stukje komkommer, wat worteltjes en deed ik vaak ook nog bevroren fruit in mijn kwark. Door je eetschema zo in te plannen dat het onder je caloriebehoefte uitkomt, geef je jezelf de ruimte om soms eens wat extra te pakken zonder dat het effect heeft op hoe droog je wordt. Zo kun je het een stuk langer vol houden!


Eetschema droogtrainen

 • Ontbijt: 500 gram Franse Magere Kwark
  • 230 kcal, 37.5 gram eiwit, 20 gram koolhydraten
 • Lunch: 5 rijstwafels met kipfilet
  • 280 kcal, 21.5 gram eiwit, 30.5 gram koolhydraten
 • Lunch: 1 appel
  • 76 kcal, 0.4 gram eiwit, 16.2 gram koolhydraten
 • Lunch: 1 snee proteine-brood met kipfilet
  • 160 kcal, 14.8 gram eiwit, 5 gram koolhydraten
 • Avondeten: 120 gram rijst
  • 422 kcal, 8.4 eiwit, 93.6 gram koolhydraten
 • Avondeten: 2 kipschnitzels
  • 408 kcal, 50.2 gram eiwit, 14.8 gram koolhydraten
 • Totaal:
  • 1576 kcal, 132.8 gram eiwit, 180.1 gram koolhydraten

Ik hou ook altijd goed bij wat ik eet door alles op te slaan in een app. De meest gebruikte en makkelijkste app die je hiervoor kunt gebruiken is MyFitnessPal.


Eetschema op maat maken

Het beste eetschema om droger te worden is een persoonlijk eetschema op maat. Zoals gezegd is een eetschema voor iedereen anders, omdat het schema veranderd op basis van je persoonlijk doelen, je gewicht, streefgewicht, lengte, spiermassa, etc. Daarom is het verstandig om een eetschema op maat te laten maken door FitChef. Nadat jij weet hoeveel je weegt en wat je doel is, gaat FitChef aan de slag om een eetschema voor jou te maken. Vervolgens ontvang je iedere week een nieuw eetschema met simpele en gezonde recepten op basis van jouw macro- en caloriebehoefte. Zo hoef je nooit meer het hele internet af te gaan op zoek naar nieuwe recepten en eetschema’s. Hieronder staat een handige tool van FitChef waarmee jij een eetschema om droger te worden kunt maken.

Wil je kijken hoe een eetschema op maat er voor jou uit ziet? Klik dan hier!
Droog trainen recepten

Er zijn verschillende recepten die je helpen tijdens het droog trainen. Een eetschema voor droogtrainen is handig, want droogtrainen is namelijk niet makkelijk. Daarom zijn er ook verschillende technieken die worden gebruikt om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan intermittent fasting.

Wanneer je op zoek bent naar gezonde recepten, kun je het beste bij FitChef kijken. Op de website van FitChef staan veel gezonde recepten die je kunt gebruiken tijdens het droog trainen. Hier vindt je de recepten.

FitChef heeft sinds kort ook een nieuw receptenboek uitgebracht. Dit receptenboek staat vol gezonde recepten die toegankelijk zijn voor het hele gezin. Benieuwd naar wat ik van dit kookboek vond? Lees hier mijn FitChef Family review.

eetschema droogtrainen
Kookboek vol gezonde recepten op droog te trainen

Lees ook:
Mijn ervaring met Intermittent Fasting
FitChef Review
CBD olie en krachttraining. Goede combinatie?

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.