fitness meester logo

Dumbbell

dumbell training

Een dumbbell is een fitness attribuut. Het is daarom ook een begrip dat je vaak in de sportschool hoort. Natuurlijk kun je ook dumbells voor thuisgebruik kopen. Echter is het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk wat een dumbbell is, en halen het daarom vaak door elkaar met bijvoorbeeld een barbell. Hier lees je wat een dumbbell is.

Wat is een dumbbell?

Een dumbbell is een staaf (halter), vaak van metaal, waar een gewicht aan hangt. Dit gewicht kan vast zijn, maar ook los; zo kun je het gewicht zelf bepalen door er verschillend halterschijven aan te hangen.

Dumbbells worden gebruikt voor fitness, bodybuilding, krachttraining, powerlifting en bodypump. Het is een van de meest gebruikte fitness attributen door krachtsporters in de sportschool of gym.

De dumbbells met een vast gewicht zijn vaak goedkoper en bedoelt voor een lichte training. Er zijn ook dumbbells waarvan het gewicht zelf te bepalen is. Door er zelf een andere gewichtschijf aan te bevestigen, is het gewicht te verlichten of te verzwaren.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.