fbpx
fitness meester logo

De Gezondheidsvoordelen van Telefoneren met je Moeder

Heb je de gewoonte om regelmatig je moeder op te bellen? Blijf vooral doorgaan met deze gewoonte. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een telefoongesprek met je moeder een gunstig effect kan hebben op je welzijn.

De Kracht van Moederlijke Steun

Vaak is je moeder de persoon die je zoekt voor steun, of je nu fantastisch nieuws hebt of door een moeilijke periode gaat. Het simpele gebaar van haar stem horen kan een diep gevoel van troost bieden. Onderzoek van de Universiteit van Wisconsin-Madison toont aan dat de reden hiervoor de productie van oxytocine is, en een verlaging van cortisol, het stresshormoon, bij het horen van je moeders stem via de telefoon. Oxytocine, vaak het ‘knuffelhormoon’ genoemd, is cruciaal voor sociale binding en stressvermindering.

Stressverlichting via de Telefoon

Onderzoekers ontdekten dat een telefoongesprek met je moeder een vergelijkbare oxytocineboost kan geven als een face-to-face gesprek. Het versturen van een berichtje levert echter niet dezelfde hormonale respons op. Dus als je de kans hebt, kies ervoor om je moeder te bellen. Het bevordert niet alleen je eigen geluksgevoel, maar ook dat van haar.

Hans de Waard
Hans de Waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.