fitness meester logo

Cardiotraining

cardiotraining

Wanneer je actief bent in de sportschool, heb je hoe dan ook wel eens van een cardiotraining gehoord. Het is belangrijk dat je weet wat het betekent, zodat je zelf ook veel meer progressie kunt boeken in de sportschool.

Wat is een cardiotraining?

Een cardiotraining is een fitness-term waarover gesproken wordt wanneer je conditie gaat training met algemene apparaten in de sportschool. Deze fitness apparaten kunnen een hometrainer, hardloopband, crosstrainer, roeitrainer of fiets zijn.

Het doel van een cardiotraining is het verbeteren van de conditie. Veel mensen die willen afvallen doen dit door middel van een cardiotraining, omdat je gemiddeld gezien meer calorieën met een cardiotraining verbrand dan bij een krachttraining.

Een cardiotraining wordt ook vaak gebruikt door krachtsporters om hun spieren op te warmen voordat ze aan een krachttraining gaan beginnen. Naast deze warming-up wordt het ook gebruikt voor een cooling-down; hiermee kun je de spieren na een krachttraining weer laten afkoelen.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.