Hoe en wanneer voeg je knoflook toe aan je gerecht? Doe het zo en voorkom veelgemaakte fouten!

Hoe en wanneer voeg je knoflook toe aan je gerecht? Veel mensen doen dit verkeerd, zo moet het wel!

Hoe bereid jij knoflook tijdens het koken? In veel recepten staat dat je eerst de ui en knoflook samen moet bakken voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Doe jij dit altijd zo? Dan is het misschien tijd om je routines aan te passen. Volgens knoflookexpert Kees Huijbrechts doen we het vaak helemaal verkeerd, aldus een bericht van Margriet.

Hoewel recepten vaak suggereren dat je knoflook tegelijk met de ui moet bakken, heeft Kees een andere aanpak.

Waarom knoflook goed voor je is

We weten allemaal dat knoflook allerlei gezondheidsvoordelen heeft. Het kan je immuunsysteem versterken, werkt tegen muggenbeten, kan je huid verbeteren en helpt zelfs tegen haaruitval. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van knoflook. Volgens Kees Huijbrechts is knoflook een waar wondermiddel. “Een vriendin van ons had onlangs een koortslip. Ik zei dat ze er een paar keer per dag knoflookvocht op moest doen. De volgende dag was het al weg,” vertelt hij.

Lees verder op de volgende pagina