fbpx
fitness meester logo

De beste opklapbare loopband kopen voor thuis of op kantoor – dit zijn de beste 5!

Opklapbare loopband

Als je op zoek bent naar een nieuwe opklapbare loopband voor thuis of op kantoor, zijn er een paar belangrijke functies waar je altijd op moet letten om de beste keuze te maken. Ten eerste wil je een loopband die makkelijk op te klappen is, zodat deze ook daadwerkelijk makkelijk opgeborgen kan worden wanneer je hem niet gebruikt. De beste loopbanden moeten voorzien zijn van een handig formaat (dit kan natuurlijk verschillen per persoon), worden aangedreven door sterke motoren en zijn uitgerust met functies die waardevolle trainingsbegeleiding, fitnessmonitoring en entertainment bieden. 

Is een opklapbare loopband anders dan de rest?

De inklapbare, opvouwbare en opklapbare loopband worden vaak door elkaar gehaald. Dit is logisch want het verschil tussen de verschillende varianten is niet groot. Toch is het belangrijk dat je goed voor jezelf bepaald welk type loopband jij nodig hebt. Wat zijn de verschillen?

  • De opklapbare loopband heeft vaak een wat groter formaat, het loopvlak is dus ook ruimer. Je klapt het loopvlak omhoog, om dit vervolgens vast te zetten. Dat scheelt veel ruimte, al helemaal wanneer je je bedenkt dat dit de grootste varianten zijn.
  • Bij de inklapbare loopband kun je naast het loopvlak, de armbeugels ook naar beneden klappen waardoor je een plat loopvlak overhoud wat je makkelijk onder je bed kunt schuiven.
  • De opvouwbare loopband kan nog compacter. Deze kun je letterlijk opvouwen. Het resultaat is doorgaans kleiner en platter, waardoor je die nog makkelijker onder het bed of in de kast opbergt.

Waarom een veelzijdige opklabare loopband van belang is

Wanneer je de loopband altijd bij jou thuis of eventueel op kantoor zal gebruiken, is het verstandig om prioriteit te geven aan een machine die veelzijdig genoeg is om aan alle fitnessbehoeften van jouw huis- en/of kantoor genoten te voldoen. Natuurlijk moet deze ook stil genoeg zijn om te (hard)lopen zonder iemand te veel te storen.

Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? We hebben de beste opklapbare loopbanden voor thuis en/of kantoor verzameld die momenteel op de markt zijn. Hierbij houden we rekening met belangrijke factoren zoals prijs, prestaties en speciale functies. Om het je nog makkelijker te maken hebben we onze top 5 ook zelf getest. Spreekt een van onze top 5 modellen je aan, lees dan ook zeker onze review over dit model. Alle reviews vind je onderaan deze blog terug

Welke opklapbare loopband kopen? Wij zetten de beste 5 voor je op een rij!

Voordat ik begin met het aanbevelen van onze beste 5 opklapbare loopbanden, wil ik beamen dat dit niet voor iedereen hetzelfde hoeft te zijn. Wij hebben veel verschillende loopbanden getest en op basis van onze ervaringen beoordeeld. Het kan natuurlijk zijn dat jij bepaalde criteria belangrijker vind dan wij.

1. Tunturi FitRun 50i

Prijs: €849,-

Met de Tunturi FitRun 50i loopband kan je een stapje verder gaan dan alleen joggen. De loopband is geschikt voor de ambitieuze sporter die tot het uiterste gaatje wil gaan. Bij de Tunturi FitRun 50i loopband krijg je een uitgebreid aanbod van trainingsprogramma’s. Ook kan je een app gebruiken. Hierdoor kan je de trainingen net wat uitdagender maken dan als je vrij jogt.

Criteria

MerkTunturi
SoortFitRun 50i
Afmeting (L x B x H)161,5 x 75 x 138 cm
Gewicht64 kg
Maximale gebruikersgewicht125 kg
Dike loopplaat18 mm
Aantal lagen loopvlak4
Dikte loopvlak2 mm
Zijde inklapbaarAchterkant
Maximale loopsnelheid16 km/h
Aantal vooraf ingestelde trainingprogramma’s44
Maximale hellingshoek12%
tunturi fitrun 50i review

2. Tunturi FitRun 40i

Prijs: €699,- (in de aanbieding voor €599,-)

De Tunturi FitRun 40i treadmill is een loopband die is geschikt voor (intensief) thuisgebruik.

Op het ingebouwde display kan je veel informatie terugvinden, zoals je hartslag, calorieënverbranding, afstand, snelheid, etc. Ook maakt de loopband weinig geluid en kan je hem inklappen.

Criteria

MerkTunturi
SoortFitRun 40i
Afmeting (L x B x H)158 x 71 x 128 cm
Gewicht50 kg
Maximale gebruikersgewicht100 kg
Dikte loopplaat18 mm
Aantal lagen loopvlak3
Dikte loopvlak2 mm
Maximale loopsnelheid12 km/h
Aantal vooraf ingestelde programma’s23
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
tunturi fitrun 40i review

3. Tunturi FitRun 30

Prijs: €589,- (in de aanbieding voor €499,-)

De FitRun 30 loopband is een van de goedkopere varianten van de loopbanden die ze bij Tunturi maken. Hij is daarom ook perfect voor zowel beginners als gevorderden. Het is een redelijk zware loopband (46 kg), maar dat houd ook in dat hij erg stabiel is.

Criteria

MerkTunturi
SoortFitRun 30 loopband
Afmeting (L x B x H)154 x 72 x 129 cm
Gewicht46 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht100 kg
Aantal lagen loopvlak3
Inklapbaar?Ja
Maximale snelheid12 km/h
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
tunturi fitrun 30 review

4. Flow Fitness Kingston i

Prijs: €699,- (in de aanbieding voor €399,-)

De Flow Fitness Kingston i loopband is een zeer stabiele loopband. De loopband is geschikt om intensiever te trainen of simpelweg je conditie te verbeteren.

De Flow Fitness loopband heeft een zeer gebruikersvriendelijk display. Dit display beschikt over maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s. Je kan echter ook verschillende apps aansluiten om meer uitdaging te krijgen tijdens je training.

Criteria

MerkFlow Fitness
SoortKingston i
Afmeting (L x B x H)168 x 74,5 x 128 cm
Gewicht56,5 kg
Maximale gebruikersgewicht130 kg
Dike loopplaat18 mm
Aantal lagen loopvlak3
Dikte loopvlak1,9 mm
Zijde inklapbaarAchterkant
Maximale loopsnelheid16 km/h
Aantal vooraf ingestelde trainingprogramma’s24
Maximale hellingshoek12%
flow fitness kingston i review

5. VirtuFit Run Fit Foldable

Prijs: €899,- (in de aanbieding voor €599,-)

Zoals de naam al zegt is deze loopband volledig inklapbaar. Hierdoor zou hij ideaal voor thuisgebruik zijn. Het zijn een stille motor met zachte demping hebben. Hij maakt dus ook weinig geluid. Ideaal voor wanneer je graag wilt trainen wanneer anderen nog slapen?

Ook zit er een LCD scherm in de loopband gebouwd. Hierop is verschillende informatie af te lezen. Denk aan de tijd, het aantal verbrande calorieën en natuurlijk de snelheid.

Criteria

MerkVirtuFit
SoortRun Fit Foldable
Afmeting (L x B x H)142 x 76 x 115 cm
Gewicht38,5 kg
Maximale gebruikersgewicht115 kg
Dikte loopplaat19 mm
Aantal lagen loopvlak3
Dikte loopvlak2 mm
Maximale loopsnelheid14 km/h
Aantal vooraf ingestelde programma’s40
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
virtufit run fit foldable review

Fitnessmeester’s favoriete opklapbare loopband

Na aanleiding van de criteria die wij het belangrijkste vinden ( gewicht, prijs & multifunctionaliteit), hebben we een duidelijk favoriet. Natuurlijk is de kwaliteit van een opklapbare loopband ook van uiterst belang, maar wanneer een loopband een lage kwaliteit biedt, zouden wij deze niet opnemen in onze beste 5.

Voor ons is de Flow Fitness Kingston i de uitblinker in dit rijtje. Al helemaal nu deze met een mooie aanbieding te verkrijgen is, zien we dit model als de beste opklabare loopband voor thuis en/of kantoor. Benieuwd naar waar je dit model het beste kan aanschaffen? Klik dan op onderstaande button.

Reviews van onze top 5 opklapbare loopbanden

  1. Review Tunturi FitRun 50i
  2. Review Tunturi FitRun 40i
  3. Review Tunturi FitRun 30
  4. Review Flow Fitness Kingston i
  5. Review VirtuFit Run Fit Foldable

Wil je meer weten over fitness en fitness benodigdheden?

Wil je meer weten over fitness apparaten, oefeningen, voeding of algemene fitness dingetjes? Dat kan. Check dan Fitness Meester. We plaatsen geregeld nieuwe artikelen en blogs over deze onderwerpen, de (on)waarheden van sommige bevindingen en houden jou op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen van trainen en apparaten. Heb jij een interessant artikel voor ons gespot? Wie weet kun je die wel tegenkomen. Als je ons tipt, via info@fitnessmeester.nl

Nick Kiburg
Nick Kiburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.