fbpx
fitness meester logo

BCAA en whey combineren: zo doe je dat!

Whey poeder

BCAA en whey zijn ontzettend populaire sportsupplementen die gebruikt worden om spiergroei te stimuleren, je spieren sneller te laten herstellen en om spierverlies tegen te gaan. Deze twee supplementen hebben dus ongeveer hetzelfde doel, dus is het geheel terecht als je jezelf afvraagt of je BCAA en whey kunt combineren. In dit artikel leggen wij uit of dat kan en hoe je dat het beste kunt doen!


Verschil BCAA en whey

Het grootste verschil tussen BCAA en whey is dat BCAA de drie belangrijkste aminozuren bevat en whey alle aminozuren bevat.

De aminozuren in BCAA zijn leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren zijn de belangrijkste die spiergroei stimuleren en worden niet door je lichaam aangemaakt. Daarom is het belangrijk om deze aminozuren binnen te krijgen via voeding, of een voedingssupplement als BCAA.

Whey bevat daarentegen alle aminozuren die ervoor zorgen dat je spieren herstellen na een training, groeien en je geen spierverlies lijd. Ook de drie aminozuren die in BCAA zitten (zo’n 20-25%).

Vooral wanneer je jezelf gaat droog trainen is het belangrijk om genoeg aminozuren binnen te krijgen via supplementen, zodat je geen spierverlies lijdt.


Kun je BCAA combineren met whey?

Veel krachtsporters zullen zich afvragen of je BCAA kunt combineren met whey. Kan dat? Ja, je kunt BCAA zonder enkel probleem combineren met whey. Doordat de aminozuren die BCAA bevat ook in whey voorkomen en beide supplementen hetzelfde doel hebben is het geen probleem.

Wanneer je deze twee supplementen combineert zal je lichaam extra veel aminozuren binnen krijgen. Dit is alleen maar goed voor wanneer je spieren wilt laten groeien, of spieren wilt behouden als je je gaat droog trainen. BCAA en whey zijn ook erg populair voor sporters die aan intermittent fasting doen.


Zak BCAA en whey

Hoe combineer je BCAA met whey?

Je lichaam wordt het meest belast na je training, en op dat moment zullen je spieren BCAA het beste kunnen gebruiken om de eiwitsynthese zo maximaal mogelijk te stimuleren. Daarom kun je na je training het beste BCAA’s nemen.

Wanneer je voor je training whey gebruikt, worden de aminozuren tijdens je training gespreid afgegeven. Dit zal de spiergroei stimuleren. Het kan slim zijn om zowel BCAA als whey protein te gebruiken wanneer je aan krachtsport doet.

Wil je BCAA combineren met proteïne? Dan kun je het beste whey poeder voor je training nemen, en BCAA poeder of capsules na je training. Dit zorgt voor de beste stimulans van spiergroei en spierbehoud.


Wat zijn de beste BCAA en whey voor spiergroei?

BCAA kun je krijgen in poedervorm of als pillen. De inhoud is voor beide hetzelfde, maar het handige aan de pillen is dat je er makkelijk een paar meeneemt naar de sportschool, en je ze zo hebt doorgeslikt.

XXL Nutrition verkoopt kwalitatief goede BCAA en whey. Ik heb ze van beide geprobeerd. Dit zijn mijn favoriete BCAA’s en whey van XXL Nutrition:


  • XXL Nutrition- BCAA Amino poeder voor 23,99. Hier te koop.
  • XXL Nutrition – BCAA Amino capsules voor 23,99. Hier te koop.
  • XXL Nutrition – Whey Perfection (2500 gram) voor 64,99. Hier te koop.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring met BCAA en whey. Laat het mij weten in de comments!

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.