fitness meester logo

Barbell

barbell

Ben je actief in de sportschool? Dan heb je hoe dan ook wel eens van een barbell gehoord. Het is namelijk aan attribuut dat je in de sportschool tegenkomt. Vooral wanneer je bezig bent met krachttraining, komt het begrip vaak ten gehore. Maar ook wanneer je aan crosstraining doet, hoor je dit begrip vallen.

Wat is een barbell?

De barbell is een van de populairste fitness attributen. De barbell staat ook wel bekend als de lange halterstang, die wordt gebruikt bij de bench press, squat of dead lift. Aan deze lange halterstang kun je verschillende halterschijven plaatsen.

Normaal gesproken weegt de barbellstang zelf zo’n 20 kilo. De voordelen van een barbell zijn dat je er je stabiliteit en al je spiergroepen mee kunt trainen (ook geïsoleerd). Daarnaast is het gewicht verstelbaar, waardoor de barbell veelvuldig gebruikt kan worden door verschillende personen.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.