fbpx
fitness meester logo

Appelazijn is een wondermiddel. Hier 8 handige toepassingen!

Appelciderazijn, verkrijgbaar bij supermarkten en gezondheidswinkels, is een multifunctionele vloeistof die zijn weg heeft gevonden in de routine van velen. Of je nu wel of niet bekend bent met dit product, hier zijn acht creatieve manieren waarop je appelciderazijn kunt inzetten in je dagelijks leven.

Bestrijding van Roos

Een behandeling met appelciderazijn kan wonderen doen voor je hoofdhuid. Masseer de azijn in je haar en spoel het daarna uit voor een roosvrije, glanzende haardos.

Verlichting bij Verkoudheid

Meng een kleine hoeveelheid appelciderazijn in een glas water en drink het om keelpijn te verzachten en de neusholtes te klaren.

Remedie tegen Voetgeur en Schimmel

Last van onaangename voetgeurtjes of voetschimmel? Een voetenbad met appelciderazijn kan dankzij zijn antischimmel eigenschappen snel verlichting bieden.

Kalmering van de Maag

Indien je last hebt van een onrustige maag na het eten, kan een mengsel van appelciderazijn met water verlichting brengen.

Neutralisatie van Handgeuren

Heb je met knoflook of andere geurige ingrediënten gewerkt? Was je handen met appelciderazijn om de geur te neutraliseren.

Natuurlijk Schoonmaakmiddel

Combineer appelciderazijn met een eetlepel baking soda en water in een spuitfles voor een effectief en antibacterieel schoonmaakmiddel voor keuken en badkamer.

Verwijderen van Kattenurine Geur

Appelciderazijn kan ook de geur van kattenurine effectief neutraliseren. Reinig het bevlekte gebied met azijn voor een geurvrije omgeving.

Verwijdering van Wratten

Een met appelciderazijn doordrenkt wattenschijfje, overnacht aangebracht op de wrat en vastgezet met tape, kan na een week de wrat verwijderen.

Deze lijst toont slechts een fractie van de mogelijke toepassingen van appelciderazijn. Dit natuurlijke en gezonde product kan op vele manieren nuttig zijn in het dagelijks leven.

Hans de Waard
Hans de Waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.