fitness meester logo

Antioxidanten

blauwe bessen fruit

Wanneer we het over voedingsstoffen hebben, ben je vast en zeker een keer de naam antioxidanten tegengekomen. Het is namelijk een stof dat in veel fruit voorkomt. En het is ook nog eens een ontzettend belangrijke stof. Want zonder deze antioxidanten, zouden we niet lang kunnen leven.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn dus voedingsstoffen, welke zijn opgebouwd uit verschillende mineralen, spoorelementen en vitamines. Het is dus een combinatie van meerdere micronutriënten. Deze antioxidanten helpen ons lichaam zichzelf te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn slechtaardige en agressieve stofjes die ons lichaam op verschillende manieren zouden kunnen beschadigen.

Zo kunnen vrij radicalen (op lange termijn) zorgen voor schade aan ons zenuwstelsel, hart- en vaatziekten of zelfs kanker. Daarom is het belangrijk dat ons lichaam zichzelf hier tegen beschermd met antioxidanten. Hoe doen de antioxidanten dat? Ze vangen deze schadelijke stoffen, en ruimen ze vervolgens op.

Maar deze vrije radicalen zijn niet alleen maar slecht voor het lichaam. Ze helpen de witte bloedcellen namelijk om indringers te herkennen en uit te schakelen.

Hoe kom je aan antioxidanten?

Antioxidanten zijn dus een combinatie van vitamines, mineralen en spoorelementen, waardoor het belangrijk is om genoeg van laatstgenoemde stoffen binnen te krijgen. Door gevarieerd te eten krijg je over het algemeen genoeg van deze voedingsstoffen binnen. Zo zitten er veel vitamines en mineralen in groente en fruit.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.